A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει ο Βενιζέλος

E-mail Εκτύπωση PDF
allagesΗ συγκράτηση του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά που υποδηλώνουν ότι εξακολουθεί να διαθέτει μια βάση επανεκκίνησης, ανοίγει στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο τον δρόμο για την κομματική ανασυγκρότηση που έχει ήδη προαναγγείλει ποικιλοτρόπως.

Στο άμεσο χρονοδιάγραμμα του κ. Βενιζέλου βρίσκεται η Σύνοδος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Εν συνεχεία και το αργότερο μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Για τον λόγο αυτό θα συσταθεί μια Επιτροπή Ανασυγκρότησης, τα μέλη της οποίας θα προκύψουν από κάποια συλλογική διαδικασία (ίσως και Εθνική Συνδιάσκεψη) που δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Η σχεδόν τρίμηνη προεκλογική διαδικασία αναγκαστικά καθυστερεί και τον σχεδιασμό για συντακτικό Συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου. Προέχουν, βεβαίως, οι εξελίξεις στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, αλλά το πιθανότερο είναι το Συνέδριο να γίνει έναν έως δύο μήνες αργότερα (τέλη Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου).

Η Επιτροπή Ανασυγκρότησης θα είναι πιθανότατα πολυμελής. Και θα περιλαμβάνει -ως κεντρικό όργανο- μια διευρυμένη γραμματεία, η οποία θα απαρτίζεται από τους νυν επτά «κορυφαίους» (Κ. Σκανδαλίδης, Α. Λοβέρδος, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Φώφη Γεννηματά, Αννα Διαμαντοπούλου και Π. Ευθυμίου) και κάποια άλλα πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά. Είναι γνωστό ότι οι κ. Νίκος Ανδρουλάκης, Χριστίνα Μανωλοπούλου, Π. Κουκουλόπουλος, Οδ. Κωνσταντινόπουλος αποτελούν στενούς συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, δεν είναι όμως καθόλου βέβαιο ότι θα περιληφθούν σε αυτή τη Γραμματεία. Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται τι ακριβώς θα γίνει με τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο κ. Βενιζέλος προετοιμάζει και μια ειδική πολιτική εκδήλωση εις μνήμην του Ανδρέα Παπανδρέου, όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη εκ βάθρων αλλαγής του κόμματος που ιδρύθηκε πριν από 38 χρόνια.

Σύμβολα - όνομα

Από τις αλλαγές που σχεδιάζει ο κ. Βενιζέλος δεν απουσιάζει τίποτα. Σε συζήτηση θα τεθούν τα σύμβολα, ακόμη και το όνομα του ΠΑΣΟΚ. Είναι εξαιρετικά πιθανό να δρομολογηθεί και μια διαδικασία ανοιχτής διαβούλευσης στην οποία θα μετέχουν τα μέλη του κόμματος, προκειμένου να προτείνουν νέο όνομα. Σε κάθε περίπτωση στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι τουλάχιστον οι επόμενοι δύο μήνες πρέπει να περάσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ενδοκομματική νηνεμία, παρότι πρόκειται για μια άσκηση με σημαντικό βαθμό δυσκολίας.

Πέρα από τους σχεδιασμούς του κ. Βενιζέλου για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, είναι βεβαίως ανοιχτό το ενδοκομματικό μέτωπο για τον ίδιο και τους άμεσους συνεργάτες του. Το κύριο αφορά βεβαίως τις σχέσεις του με τους λεγόμενους «κορυφαίους». Η μορφή της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση αποτελεί μια πρώτη νίκη του κ. Βενιζέλου σε ενδοκομματικό επίπεδο. Η άποψη που υποστήριξαν οι κ. Α. Λοβέρδος και Μιχ. Χρυσοχοΐδης δεν βρήκε καθόλου απήχηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία σε σημαντικό ποσοστό τασσόταν εναντίον κάθε μορφής συμμετοχής, ακόμη και σε αυτό το εντελώς «τεχνοκρατικό» επίπεδο. Αυτή την άποψη είχε και η κ. Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία -για διαφορετικό λόγο και δη την υπουργοποίηση του κ. Θ. Παπαθεοδώρου- εμφανίζεται δυσαρεστημένη.

Οι κ. Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης δεν αναμένεται να παρέμβουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένοντας πως θα εξελιχθούν και οι πρωτοβουλίες του κ. Βενιζέλου. Στο περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι ικανοποιημένοι και με τη «θεσμική» στάση που τήρησε ο προκάτοχος του κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος όχι απλά δεν αμφισβήτησε τη γραμμή του κ. Βενιζέλου, αλλά διέψευσε και τις πληροφορίες που τον έφεραν σε ανοιχτό δίαυλο με τους κ. Χρυσοχοΐδη και Λοβέρδο. Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου τόνιζαν ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζεται δημοσίως και μέσω των ανακοινώσεων που εκδίδει, προκειμένου να διαψεύσει αυτές τις φήμες. Στην Ιπποκράτους φαίνεται να μην υπάρχει ουδείς σχεδιασμός για πρόσωπα όπως οι κ. Θ. Πάγκαλος και Ιω. Ραγκούσης.

Η Καθημερινή

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com