A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Δύο ειδήσεις για τα ελληνοτουρκικά που προκαλούν ανησυχία

E-mail Εκτύπωση PDF
ntavoutoglouΟ Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου αναμένεται στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη τον Σεπτέμβριο. Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχε χθες με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΣΕΠ. Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι είχε με τον κ. Νταβουτογλου "μία φιλική, εγκάρδια συνομιλία", αλλά χωρίς να μπουν "στην ουσία των θεμάτων".

Όπως όμως προκύπτει και από τις επίσημες δηλώσεις και από το διπλωματικό παρασκήνιο (μετά τις συνομιλίες Σαμαρά – Ερντογάν και Αβραμόπουλου – Νταβούτογλου) κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, θα προετοιμαστεί η "κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας- Τουρκίας στην Άγκυρα"(!!!).

Όπως είναι γνωστό η πρώτη κοινή συνεδρίαση των δύο υπουργικών συμβουλίων (ονομάζεται "Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας") έγινε στην Αθήνα τον Μάιο του 2010, αλλά η δεύτερη σε τουρκικό έδαφος δεν έγινε ποτέ και λόγω των αντιδράσεων για την πρώτη αλλά κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης προκλητικότητας της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Να υποθέσουμε λοιπόν ότι η νέα κυβέρνηση ακόμα δεν ανέλαβε και έχει βάσιμες πληροφορίες περί μειώσεως της τουρκικής προκλητικότητας; Μήπως επικράτησαν τίποτα μεγαθυμικές σκέψεις και σπεύδουμε να συμπαρασταθούμε στην γείτονα τώρα που τα έχει κάνει μπάχαλο στην Μέση Ανατολή;

Από την άλλη μεριά όπως διαβάζουμε στον "Χρόνο Κομοτηνής" αναμένεται σήμερα για επίσκεψη στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου ο αρχηγός των "Γκρίζων Λύκων", του Κόμματος Εθνικιστικής Κίνησης (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει μάλιστα σε Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη.

Πέραν της ανθελληνικής δράσης των "Γκρίζων Λύκων" το κόμμα MHP υιοθετεί ακραίες απόψεις στην εξωτερική πολιτική, όπως ο ισχυρισμός του βουλευτή του Ερκάν Ακτσάι, ότι νησίδες όπως το Φαρμακονήσι και το Γαϊδουρονήσι «είναι τουρκικά εδάφη από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή».

Δεν έχει κανείς την απαίτηση μια νέα κυβέρνηση να τα προλαβαίνει όλα. Όμως η επίσκεψη Μπατχτσελί είναι προκλητική και πρέπει να αντιμετωπιστεί δεόντως.

factorx

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com