A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Μήνυμα του Αντιδημάρχου Κ. Ράντου για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

E-mail Εκτύπωση PDF

RANTOS KOSTASΜήνυμα Αντιδημάρχου Ράντου Κωνσταντίνου για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός- Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα»

 

Ο αθλητισμός (=αγώνας για το άθλο-βραβείο) καλύπτει αντικειμενικές ανάγκες του ανθρώπου. Η προσφορά του στη σωματική διάπλαση και υγεία είναι γνωστή. Ο άνθρωπος, ωστόσο, είναι πνεύμα και ύλη και με τον αθλητισμό επιτυγχάνεται η ισορροπία ανάμεσα στις δυο αυτές υποστάσεις του. Μέσα στο στίβο το άτομο είτε αθλείται είτε συναγωνίζεται νοιώθει τη χαρά και την ανακάλυψη πρωτόγνωρων συναισθημάτων.
Το κυριότερο γνώρισμα που καλλιεργείται μέσα στον αθλητισμό είναι η άμιλλα που σύμφωνα με το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας πρέπει να είναι ευγενής και αγνή. Συμμετέχοντας ο νέος στα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα πρέπει να διδάσκεται τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Ιδεώδη ηθικά χρήσιμα γιατί καλλιεργούν το ήθος των νέων, αυξάνουν την αγωνιστική διάθεση, ενθαρρύνουν την ανιδιοτέλεια, τη φιλία, τη συναδελφικότητα, το πνεύμα αυταπάρνησης και θυσίας, την ηθική, και όχι υλική, επιβράβευση και τόσες άλλες αρετές.
« Στους καθρέπτες φαίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου, στους συναγωνισμούς όμως οι χαρακτήρες της ψυχής» ( Δημόκριτος)
Το πνεύμα του Ολυμπισμού ,λοιπόν, αποβλέπει στην καθολική διαπαιδαγώγηση του νέου. Κυρίως όμως, προωθεί τη συναδέλφωση των λαών ενισχύοντας την ειρήνη (στην αρχαιότητα σταματούσαν οι πόλεμοι).
Αυτή η μέρα ας γίνει αφορμή για χαρά και παιχνίδι αλλά και αφορμή να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με διαχρονικές αξίες, ίσως ξεχασμένες από καιρό.
Εμείς , για δεύτερη συνεχή χρονιά, στηρίζουμε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, δράση του Υπουργείου Παιδείας.

Καλαμπάκα, 05/ 10/ 2015
Ράντος Κωνσταντίνος
Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αθλητισμού

 

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com