A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Προγράμματα του ΕΣΠΑ για 65.000 ανέργους

E-mail Εκτύπωση PDF

anergoi skies aftodioikisiΔράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης που αφορούν 65.000 άνεργους, συνολικού προϋπολογισμού 230 εκατ. ευρώ, προανήγγειλε, για το αμέσως επόμενο διάστημα, ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα γίνουν οι πρώτες δημοσιεύσεις για νέα προγράμματα με ειδική μέριμνα στον Τουρισμό, αυτή την εβδομάδα.


Ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί πρόσκληση για δράσεις εκσυγχρονισμού και ποιοτικής αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, με δυνητικά ωφελούμενες μικρές και πολύ μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και με στόχο να επιτευχθεί στροφή του κλάδου προς πιο ήπιες μορφές τουριστικής ανάπτυξης.
Θα παρουσιαστεί επίσης δράση για την ανάπτυξη της υγιούς νεοφυούς επιχειρηματικότητας με έμφαση στα καινοτόμα σχέδια και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ, η οποία θα αφορά μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Μια τρίτη δράση, που θα παρουσιαστεί άμεσα, αφορά πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους.
Ακόμη, εντός του επόμενου μήνα, συγκροτείται Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, με στόχο την παροχή ενημέρωσης και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς δανειολήπτες και τον συντονισμό του έργου όλων των συναρμόδιων φορέων.
Τέλος, εντός του 2015, θα υπάρξει η πρώτη δράση της ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας, ενός τομέα που ακμάζει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στη χώρα μας κάνει τα πρώτα του βήματα.
«Σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, θα ενεργοποιήσουμε τα διαθέσιμα κονδύλια για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της ενίσχυσης της σύστασης και της λειτουργίας Κοινωνικών Επιχειρήσεων», ανέφερε.
«Οι συνθήκες που δημιούργησε η κρίση επιβάλλουν μέρος του σχεδιασμού να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού και τη στήριξη ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων» είπε ο κ. Χαρίτσης.
Επισήμανε, μάλιστα, πως όλα τα παραπάνω συνιστούν ένα πλέγμα παρεμβάσεων για μια συγκροτημένη και σχεδιασμένη εκκίνηση της διαδικασίας ανάταξης και αναδιάταξης της ελληνικής οικονομίας, προσθέτοντας πως «οι διαθέσιμοι πόροι είναι πεπερασμένοι, αλλά οι πολιτικές πρωτοβουλίες και οι στοχευμένες παρεμβάσεις θα αντισταθμίσουν την οικονομική στενότητα».

 

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com