A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι φαρμακοποιοί

E-mail Εκτύπωση PDF

farmaΈτοιμοι για κινητοποιήσεις, άμεσες και διαρκείας, δηλώνουν οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας σε αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Δεν αποκλείουν και την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενόψει της γενικής συνέλευσης των πρόεδρων όλων των συλλόγων της χώρας σήμερα το μεσημέρι, κατηγόρησε την κυβέρνηση για απόπειρα διάλυσης του κλάδου των φαρμακείων με ότι αυτό συνεπάγεται για τη Δημόσια Υγεία.
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος έκανε λόγο για αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που αντίκειται στο ευρωπαϊκό και κοινοτικό δίκαιο.
«Οι προωθούμενες αλλαγές, στην χωροταξία, την ιδιοκτησία, το ωράριο λειτουργίας και το ποσοστό κέρδους, δεν ισχύουν πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Αντίθετα σε χώρες, όπως η Ουγγαρία και η Ιταλία επιβάλλεται η ίδρυση και λειτουργία των φαρμακείων αποκλειστικά από φαρμακοποιό. Και όπου τα καρτέλ των χονδρέμπορων επικράτησαν, όπως στη Ρουμανία, το 80% του κέρδους συγκεντρώνεται σε λίγους και η φαρμακευτική δαπάνη εκτοξεύθηκε» εξήγησε ο κ. Λουράντος.
Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα για σχέδιο αποσταθεροποίησης της ελληνικής αγοράς φαρμάκου και μυστικής συμφωνίας με τις πολυεθνικές εταιρείες ώστε να εξαφανιστούν τα μικρά φαρμακεία και να καταρρεύσει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία.
Επικαλέστηκε μάλιστα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών σύμφωνα με την οποία, η απελευθέρωση της αγοράς των φαρμακείων, όπου συνέβη, συνοδεύτηκε από πτώση στην ποιότητα των υπηρεσιών, αύξηση της χρήσης των ΜΗΣΥΦΑ και της πώλησης ψευδεπίγραφων φαρμάκων.
Ο κ. Λουράντος αναφέρθηκε και στην οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που απαγορεύει την πώληση φαρμάκων από μη φαρμακοποιούς.
«Μέσω της Ελλάδας επιχειρείται η αποσταθεροποίηση ολόκληρης της Ευρώπης. Αν καταργηθεί το ποσοστό του 51% στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων από φαρμακοποιό, θα επικρατήσει χάος παντού. Ήδη έχετε δει τι συμβαίνει με την απελευθέρωση του ωραρίου, την κατάργηση των αποστάσεων μεταξύ των φαρμακείων και τις εφημερίες που δεν τηρούνται» προειδοποίησε.
Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι με την κατάργηση της ποσόστωσης, κάθε πολυεθνική θα μπορεί να ιδρύει δίκτυα πώλησης των δικών τους φαρμάκων και εισαγωγής αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης γενόσημων.
Τέλος, έκανε έκκληση για διάλογο προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, υπενθυμίζοντας στον Ανδρέα Ξανθό τη δέσμευση του ότι δε θα αιφνιδιάσει κανέναν με μονομερείς ενέργειες.
«Αν δεν μας ακούσουν θα βρούμε τρόπο να μας ακούσουν. Είμαστε έτοιμοι για κινητοποιήσεις» κατέληξε ο κ. Λουράντος.
Newsroom ΔΟΛ

 

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com