A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Ένα βήμα πριν το λουκέτο το ΕΣΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

giatroi-nosokomeiaΈνα βήμα πριν από το λουκέτο βρίσκονται εκατοντάδες τμήματα και κλινικές του ΕΣΥ. Το «πάγωμα» των προσλήψεων επί μία εξαετία, οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις, η «φυγή» των νέων γιατρών στο εξωτερικό, έχουν απογυμνώσει τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.
Σύμφωνα με την καταγραφή του υπ. Υγείας, τον Σεπτέμβριο οι κενές οργανικές θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ έφθασαν τις 23.300, θέτοντας εν αμφιβόλω τη λειτουργία πολλών μονάδων. Όπως δηλώνει στην «Καθημερινή» ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, «πάρα πολλές κλινικές έχουν οριακή στελέχωση και η παραμικρή απώλεια μπορεί να διαταράξει την ισορροπία». Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει προσλήψεις 3.400 ατόμων μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία έως και το 2016. Να δώσει το σήμα «ότι η πορεία "διαρροής" προσωπικού από το ΕΣΥ αντιστρέφεται», σημειώνει ο κ. Ξανθός.
Αυτό που κρατάει στη ζωή τμήματα και κλινικές του ΕΣΥ είναι οι μετακινήσεις γιατρών. «Ανακυκλώνουμε το υπάρχον προσωπικό», λέει ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου Ν. Καρβούνης, «όπως συνηθίζω να λέω, είμαι ο ΥΠΕάρχης του "παρακαλετού". Παρακαλώ τους γιατρούς να πάνε για λίγες μέρες σε κάποιο νησί για να καλύψουν ανάγκες».
Σύμφωνα με το υπ. Υγείας, οι κενές οργανικές θέσεις μόνο στα νοσοκομεία ανέρχονται σε 20.239 (6.197 γιατροί και 14.042 νοσηλευτικό προσωπικό). Στα νοσοκομεία της Αττικής λείπουν 1.751 γιατροί και 3.589 νοσηλευτές. Οι αντίστοιχες ελλείψεις στα νοσοκομεία Πειραιά και νησιών του Αιγαίου είναι 935 και 2.849. Στα νοσοκομεία Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδος υπάρχουν κενές θέσεις 737 γιατρών και 2.207 νοσηλευτικού προσωπικού.
euro2day.gr

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com