A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

«Κατεβαίνουν» στην Αθήνα οι αγρότες

E-mail Εκτύπωση PDF

agrotesΜε κάθοδο στην Αθήνα θα ξεκινήσουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις πιθανότατα την Πέμπτη.
Οι αγρότες δηλώνουν ενωμένοι και αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να μην περάσουν τα μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνηση,...

που αφορούν στη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούν να σταματήσουν να καλλιεργούν.
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι μαζί με τους αγρότες έχουν συμπαραταχθεί και οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι αλιείς. Ήδη έχουν οργανωθεί ομάδες σε όλη την Ελλάδα, που βρίσκονται σε συνεχή επαφή για να αποφασίσουν πώς ακριβώς θα κινηθούν. Ταυτόχρονα, στις περισσότερες περιοχές πραγματοποιούνται συνελεύσεις με μεγάλη συμμετοχή.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επεξεργάζεται σενάρια... διαχείρισης των συνεπειών για τους αγρότες και παραπέμπει στο υπουργείο Οικονομικών για τις αποφάσεις. Και αν όσον αφορά στις φορολογικές ρυθμίσεις υπάρχουν κάποια περιθώρια κυρίως για τους κατ' επάγγελμα αγρότες, στο ασφαλιστικό η αύξηση των εισφορών πρέπει να θεωρείται βέβαιη, παρά το γεγονός ότι πιθανότατα ο ΟΓΑ θα παραμείνει ως ασφαλιστικός φορέας για τους αγρότες.
Πρόταση αγροτών
Μια πρόταση για να μειωθούν οι συνέπειες του τρίτου μνημονίου για όσους πραγματικά καλλιεργούν τη γη κατέθεσε σε συνέντευξή του στους New York Times ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Χρήστος Γκόντιας. Προτείνει να σταματήσουν να υπολογίζονται ως «αγρότες» όσοι δεν καλλιεργούν πραγματικά. Τώρα όσοι έχουν το 35% του εισοδήματος τους από αγροτικές εργασίες θεωρούνται και αγρότες. Η κυβέρνηση συζητά να ανεβάσει το ποσοστό αυτό στο 50% του εισοδήματος. Ο κ. Γκόντιας εξηγεί ότι ο ίδιος θα ανέβαζε τον πήχη στο 70%. «Με αυτό τον τρόπο ο αριθμός των αγροτών στην Ελλάδα θα περιοριζόταν στις 150.000 από τις 900.000 που είναι σήμερα. Αυτή η αλλαγή θα έδινε τη δυνατότητα στο κράτος να εξοικονομήσει 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια».
Στο ίδιο δημοσίευμα εξηγεί ότι διάβασε το μνημόνιο που υπογράφηκε και επισημαίνει ότι τα μισά από όσα περιέχονται είναι πράγματα που θα έπρεπε να είχαμε κάνει μόνοι μας εδώ και χρόνια. «Όμως τα άλλα μισά είναι καταστροφικά και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη συμβούν».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com