A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Επιχειρηματικά Νέα από το Επιμελητήριο Τρικάλων

E-mail Εκτύπωση

epimelitirioΥποχρεωτική η αυτοαπογραφή των εταιριών στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ)»

To Επιμελητήριο Τρικάλων  ενημερώνει τα μέλη του  ότι σύμφωνα με την Υ.Α. K1-941οικ./12 όπως τροποποιήθηκε με την Κ1-1136/12 και την διευκρινιστική εγκύκλιο Κ1-1184/12-06-2012 του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας από 2/7/2012 ξεκινάει η διαδικασία αυτοαπογραφής των  επιχειρήσεων  στο ΓΕΜΗ  η οποία είναι υποχρεωτική.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, οι εταιρείες, των οποίων η σύσταση ή η έναρξη οικονομικής δραστηριότητας έγινε πριν τις 4/4/11, οφείλουν με αίτησή τους να ζητήσουν την εγγραφή τους στο Γ.Ε.ΜΗ.

Η διαδικασία της αυτοαπογραφής γίνεται με δύο τρόπους:

Α. Ο υπόχρεος υποβάλλει αίτηση-δήλωση  ηλεκτρονικά δια μέσου του διαδικτυακού τόπου του Γ.Ε.ΜΗ. .(www.businessportal.gr), είτε δια μέσω του διαδικτυακού τόπου της βάσης δεδομένων του Γ.Ε.ΜΗ. (www.businessregistry.gr). Η σχετική αίτηση –δήλωση υποβάλλεται  από τα πρόσωπα εκείνα  που έχουν για την εταιρεία την  ευθύνη υποβολής στοιχείων στο TAXIS με χρήση κωδικών του TAXISNET.

Β. Αν ο υπόχρεος, για οποιονδήποτε λόγο, δεν υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτησή του για την εγγραφή του στο Γ.Ε.ΜΗ., θα πρέπει να την υποβάλλει στην αρμόδια Υπηρεσία Γ.Ε.Μ.Η του Επιμελητηρίου Τρικάλων, η οποία θα διενεργήσει  την εγγραφή.

Η αυτοαπογραφή στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) είναι υποχρεωτική και για όσους έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης ή σε διαδικασία συνδιαλλαγής ή άλλης συλλογικής διαδικασίας ικανοποίησης των πιστωτών τους, καθώς και όσων νομικών προσώπων έχει επέλθει η λύση και βρίσκονται αυτά σε διαδικασία εκκαθάρισης.

Σημειώνουμε, ότι, αν υπόχρεος παραλείψει την εγγραφή του στο Γ.Ε.ΜΗ. ή υποβάλει ανακριβή στοιχεία εντός της τασσόμενης από την ΥΑ Κ1-1136/12 κατά περίπτωση προθεσμίας, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις περί διοικητικών κυρώσεων του άρθρου 17 του ν. 3419/2005 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, ήτοι πρόστιμο που κυμαίνεται από 600 έως 30.000 ευρώ, με την επιφύλαξη περαιτέρω κυρώσεων.

Οι προθεσμίες υποβολής αίτησης εγγραφής και λοιπών αιτήσεων καταχώρισης ορίζονται ως εξής:

α) Οι Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης και οι Ανώνυμες Εταιρίες, των οποίων η σύσταση έχει γίνει ΠΡΙΝ τις 4/4/2011, πρέπει να απογραφούν από 2/7/2012 έως και 30/9/2012.

β) Οι Ομόρρυθμες Εταιρίες και οι Ετερόρρυθμες Εταιρίες, των οποίων η σύσταση έχει γίνει ΠΡΙΝ τις 4/4/2011, πρέπει να απογραφούν από 23/7/2012 έως και 11/10/2012.

γ) Οι Αστικοί Συνεταιρισμοί, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι Πιστωτικοί και Αλληλασφαλιστικοί, των οποίων η σύσταση έχει γίνει ΠΡΙΝ τις 4/4/2011, πρέπει να απογραφούν από 12/10/2012 έως και 31/10/2012.

δ) Τα υποκαταστήματα αλλοδαπών Α.Ε. και Ε.Π.Ε. των οποίων η έναρξη οικονομικής δραστηριότητας έχει γίνει ΠΡΙΝ τις 4/4/2011 πρέπει να απογραφούν από 12/10/2012 έως και 31/10/2012.

Τα φυσικά πρόσωπα, που είναι έμποροι και διαθέτουν επαγγελματική κατοικία ή εγκατάσταση ή ασκούν εμπορία μέσω κύριας ή δευτερεύουσας εγκατάστασης στην ημεδαπή θα απογραφούν από  01-11-2012  έως 31-12-2012.

Σας ενημερώνουμε τέλος, ότι στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Τρικάλων (www.trikala-chamber.gr) μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά με την εγκύκλιο, τις προθεσμίες και τον τρόπο που θα γίνει ηλεκτρονικά η αυτοαπογραφή των επιχειρήσεων.

Το προσωπικό του Επιμελητηρίου βρίσκεται στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφόρηση  στα τηλέφωνα: 2431027493 επιλογή 3 και 2431074720.

Πρόγραμμα  «Μαθητεία για Αποφοίτους»

Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση στο νέο Πρόγραµµα του Υπουργείου Παιδείας «Μαθητεία για Αποφοίτους».  Πρόκειται για ένα πρόγραµµα µαθητείας για τους νέους που έχουν µόλις αποφοιτήσει από την εκπαίδευση. Μέσω του Προγράµµατος θα παρέχεται στους νέους απόφοιτους (2-3  ετών)  η ευκαιρία να αποκτήσουν την πρώτη τους εµπειρία από την επαγγελµατική ζωή,  κάνοντας µαθητεία σε επιχειρήσεις,  ενώ ταυτόχρονα θα λαµβάνουν υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας. Σήµερα το Πρόγραµµα επικεντρώνεται στους πρόσφατους αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης.  Σχεδιάζεται,  όµως,  να επεκταθεί και σε αποφοίτους άλλων εκπαιδευτικών βαθµίδων.  Το Πρόγραµµα υλοποιείται µέσω συγχρηµατοδοτούµενων πράξεων του ΕΣΠΑ,  µε τίτλο «Πρόγραµµα Μαθητείας για Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελµατικής Εµπειρίας»  στους Άξονες 4  και 5  του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Εκπαίδευση &  ∆ια Βίου Μάθηση»  και στόχος του είναι η ουσιαστική σύνδεση της εκπαίδευσης µε την αγορά εργασίας.

Επιχειρήσεις από όλους τους παραγωγικούς κλάδους δηλώνουν ηλεκτρονικά θέσεις µαθητείας και οι ενδιαφερόµενοι απόφοιτοι επιλέγουν ηλεκτρονικά έως τέσσερις (4)  θέσεις µαθητείας,  οι οποίες είναι διάρκειας έξι (6)  µηνών,  για έξι (6)  ώρες κάθε µέρα.  Για κάθε µήνα µαθητείας θα καταβάλλεται υποτροφία από το υπουργείο Παιδείας.

Ρωσία: Ετήσια έκθεση για το 2012

Το Γραφείο Οικονοµικών και Εµπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ)  της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα, απέστειλε την Ετήσια Έκθεση του 2011  για την οικονοµία της Ρωσίας και τις διµερείς οικονοµικές και εµπορικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας για το ίδιο χρονικό διάστηµα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα www.agora.mfa.gr/ru105.

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com