A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

"Σείστηκε" το Βελλίδειο από την παρουσία χιλιάδων Βλάχων

E-mail Εκτύπωση PDF

vlax1Mε χιλιάδες Βλάχους όλων των ηλικιών γέμισε το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων το Σάββατο 23 Ιανουαρίου...

Μάλιστα η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που χρειάστηκε να ανοίξουν όλες οι αίθουσες του Βελλιδείου.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν χοροί από βλάχικους συλλόγους ενώ ακολούθησε μεγάλο βλάχικο γλέντι.
Από την Πανελληνία Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, τιμήθηκαν ο Θεόδωρος Νιτσιάκος από την Αετομίλιτσα Ιωαννίνων και ο αποθανών δήμαρχος Αξιού, Νικόλαος Γιουτίκας. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο γιος του Κώστας Γιουτίκας
Παρόντες στην εκδήλωση ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ Άνθιμος ,ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Χαιρετώντας τους παρευρισκομένους κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΒ κ. Μιχάλης Μαγειρίας τους ευχαρίστησε για την παρουσίας τους κι ευχήθηκε στα βλάχικα για το νέο χρόνο και καλή αντάμωση.
Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΒ ανέφερε μεταξύ άλλων: Δεν επινοούμε παραδόσεις. Δεν έχουμε τέτοια ανάγκη. Αντλούμε από τη ζωντανή κι ανόθευτη παράδοση των μητροπολιτικών εστιών μας στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία καθώς και την διαχρονική εμπειρία μας, ως η μοναδική συνέχεια κι έφραση της λατινόφωνης Ρωμιοσύνης, ως εκλεκτού μέρους του όλου Ελληνισμού.
Είμαστε δημιουργικοί με βάση τις ανάγκες του παρόντος και τολμηροί απέναντι στις πολλαπλές προκλήσεις και προσκλήσεις του σήμερα και του αύριο.
Εργαζόμαστε συστηματικά, αθόρυβα και δίχως τυμπανοκρουσίες για την ενότητα της Ομοσπονδίας με σεβασμό στην τοπικότητα των βλαχικών εκφράσεων και τις συνάφειές της.
Εργαζόμαστε με πίστη κι αφοσίωση στις καταστατικές αρχές και σκοπούς της ΠΟΠΣΒ προκειμένου να αναδείξουμε τη βλαχική μας κληρονομιά στον τόπο μας κι έξω απ' αυτόν, να δώσουμε εν τέλει στην Ομοσπονδία μας το ρόλο και τη θέση που της αρμόζει. Πορευόμαστε ενωμένοι, με σεβασμό στον πλούτο των τοπικών παραδόσεών μας, τις αρχές, τις αξίες και τις παρακαταθήκες των Ελλήνων Βλάχων.
Σ'αυτή τη γραμμή συνεχίζουμε.
Διότι οι Βλάχοι της Ελλάδος κι όσοι ταυτίζονται μ' αυτούς, διαχρονικά, όχι απλά έχουν αίσθηση της πατρίδας αλλά κι αγωνίζονται γι' αυτή χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δίνουν το παρόν στις μεγάλες στιγμές του Έθνους αλλά και στην καθημερινότητά του. Μαζί με τους άλλους των Ελλήνων.

 

vlax2

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com