A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Μείωση στο εφάπαξ από 10% έως 40%

E-mail Εκτύπωση PDF

efapaxΠερικοπή του εφάπαξ από 10% έως 40% σε 21 Ταμεία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα φαίνεται ότι εξετάζει η κυβέρνηση, την ώρα που οι εισφορές υπολείπονται μέχρι και 83% της αποζημίωσης. Μάλιστα, οι περικοπές εξετάζεται να επιβληθούν αναδρομικά, από την 1.1.2012.

Το «κούρεμα» θα γίνει όχι μόνο σε ταμεία του Δημοσίου και στις ΔΕΚΟ αλλά και στον ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα σε Ταμεία που χορηγούν μεγαλύτερο εφάπαξ σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Πάντως, αντί για περικοπές, υπάρχουν στο τραπέζι προτάσεις για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι προσαρμογές θα γίνουν και με βάση την οικονομική κατάσταση των επιμέρους τομέων, ενώ για το ελλειμματικό Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, οι προτάσεις που θα συζητηθούν με τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση είναι οι εξής:

1. Νέα περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων από 15% μέχρι 22%.

2. Επιβολή νέας εισφοράς ή παρακράτηση μέρους της εισφοράς αλληλεγγύης.

3. Αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης για την καταβολή του βοηθήματος, δικαιούχοι του οποίου θα είναι όσοι έχουν τουλάχιστον 25 έτη ασφάλισης.

4. Αύξηση των ασφαλισμένων που καταβάλλουν εισφορές (με την υποχρεωτική υπαγωγή στο Ταμείο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των μετακλητών υπαλλήλων).

Μέχρι στιγμής, στο Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων εκκρεμούν 52.000 αιτήσεις, κάτι που σημαίνει ποσά 2 δισ. ευρώ και χρόνο αναμονής 7 χρόνια.

Σήμα κινδύνου

Ωστόσο, οι αναλογιστικές μελέτες δείχνουν ότι τα 6 στα 10 ταμεία που χορηγούν εφάπαξ βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση. Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας δείχνουν ότι 21 ταμεία χορηγούν ποσά μεγαλύτερα κατά 2%-83% σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβάλλει οι ασφαλισμένοι, ενώ 14 ταμεία ή τομείς πρόνοιας αποδίδουν χαμηλότερα σε σχέση με τις εισφορές.

Newsbomb.gr.

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com