A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας

E-mail Εκτύπωση PDF

kaliergiesAΕξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που καλλιεργούσε ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης σε δυσπρόσιτη, δύσβατη δασική περιοχή της Ρεντίνας του Δήμου Σοφάδων Καρδίτσας.

Έχουν εντοπιστεί και εκριζωθεί μέχρι στιγμής εννέα (9) φυτείες με περισσότερα από 4.000 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,5μ.

Συνελήφθη ένα από τα «αρχηγικά» μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε κεντρικό ρόλο καθοδηγητή – επιτηρητή.

 

Χρησιμοποιούσαν αυτοσχέδια συστήματα άρδευσης και λιπάσματα, ενώ επιτηρούσαν τις «φυτείες» για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές.

Θα διοχέτευαν στην «αγορά» την «παραγωγή», που υπολογίζεται σε έξι (6) τουλάχιστον τόνους, αξίας πάνω από 12.000.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και  επίπονες - μεθοδικές έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται στην καλλιέργεια ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία προόριζαν για περαιτέρω διακίνηση και εμπορία στο εσωτερικό της χώρας μας.

Εντοπίστηκαν εννέα (9) μεγάλες «φυτείες», με περισσότερα από 4.000 δενδρύλλια κάνναβης, σε δυσπρόσιτη, δύσβατη και σε μεγάλο υψόμετρο (άνω των 900μ.) δασική περιοχή της Ρεντίνας του Δήμου Σοφάδων Καρδίτσας, η οποία γειτνιάζει με τους Νομούς Ευρυτανίας και Φθιώτιδας. Οι «φυτείες» ήταν σε διαφορετικά σημεία και κάλυπταν συνολική έκταση 24,5 στρεμμάτων περίπου.

Ειδικότερα, από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προκύπτει ότι τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 41, 44 και 38 ετών αντίστοιχα και τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας είχαν συστήσει εγκληματική «ομάδα» με διαρκή δράση, δομή και ρόλους, η οποία προέβαινε σε εκτεταμένη καλλιέργεια κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία.

kaliergiesBΣυγκεκριμένα, υπό την εποπτεία του 41χρονου και του 44χρονου ημεδαπού και με την άμεση καθοδήγηση – επιτήρηση του 38χρονου ημεδαπού, οι τέσσερις (4) αλλοδαποί δράστες προέβαιναν σε καλλιεργητικές εργασίες στις συγκεκριμένες «φυτείες». Παράλληλα διέμεναν σε πρόχειρα παραπήγματα εντός των «φυτειών», από τα οποία ταυτόχρονα επιτηρούσαν και κατόπτευαν την ευρύτερη περιοχή,  ώστε άμεσα και έγκαιρα να αντιλαμβάνονται τυχόν προσέγγιση των διωκτικών Αρχών. Σημειώνεται ότι η χωροθέτηση των παραπηγμάτων παρείχε πλήρη κατόπτευση του περιβάλλοντα χώρου σε απόσταση άνω των 10 χιλιομέτρων.

Στα παραπήγματα βρέθηκαν  μεγάλες ποσότητες τροφίμων, οικιακά σκεύη, είδη κλινοστρωμνής, συσσωρευτές αυτοκινήτων με ενσωματωμένους φορτιστές κινητών τηλεφώνων και άλλα αντικείμενα, που τους παρείχαν τη δυνατότητα να διαβιούν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εντός των φυτειών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γεωργικά εργαλεία, ποσότητες λιπασμάτων και αυτοσχέδια συστήματα άρδευσης πολλών χιλιομέτρων από πλαστικούς σωλήνες.

Η διάταξη των φυτειών στον περιβάλλοντα χώρο είχε γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε ακόμη κι από αέρος να είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους, αφού στα σημεία που είχε γίνει η φύτευση των δενδρυλλίων κάνναβης είχαν αφεθεί ενδιάμεσα σποραδικά δένδρα και θάμνοι, που εξασφάλιζαν «φυσική κάλυψη».

Οι «διαδικασίες καλλιέργειας» περιελάμβαναν οργανωμένο δίκτυο άρδευσης, που κάλυπτε όλη την έκταση των φυτειών, χρήση γεωργικών λιπασμάτων - ζωικής κοπριάς και άλλες συναφείς δραστηριότητες. Ανάμεσα στις φυτείες οι δράστες είχαν διαμορφώσει κατάλληλο χώρο, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως στεγνωτήριο – ξηραντήριο των φυτών, προκειμένου μετά από κατάλληλο διαχωρισμό να καθίσταται άμεσα δυνατή η περαιτέρω διάθεση των ποσοτήτων κάνναβης.

Από τη επιλογή του χώρου και τη συνολική διάταξη των «φυτειών», καθώς και τις μεθόδους καλλιέργειας και απόκρυψης που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, προκύπτει ότι δρούσαν με «μεθοδικότητα», «επαγγελματισμό» και προγενέστερη γνώση στο συγκεκριμένο είδος καλλιέργειας σε «απόλυτο βαθμό».

Ενδεικτικό είναι ότι για τη μεταφορά, από τις αστυνομικές Αρχές, μέρους των εκριζωθέντων φυτών, λόγω του απόκρημνου εδάφους και της αδυναμίας προσέγγισης οχημάτων στο χώρο, επελέγη ως μόνη δυνατή λύση η χρήση ζώων (ημιόνων).

kaliergiesCΕκτός από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, στις διαδικασίες και τις αστυνομικές έρευνες για την αναζήτηση, τον εντοπισμό – σύλληψη των δραστών, την κατάσχεση – εκρίζωση των καλλιεργούμενων φυτών και λοιπών πειστηρίων και την τεκμηρίωση των διαπραχθέντων αδικημάτων, εντάχθηκαν στην επιχείρηση και περισσότεροι από εκατό (100) αστυνομικοί των Αστυνομικών Διευθύνσεων  Λάρισας και Καρδίτσας καθώς και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τις έρευνες συνέδραμε επίσης και ελικόπτερο της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη ο 38χρονος ημεδαπός, που είχε κεντρικό ρολό καθοδηγητή-επιτηρητή και ταυτοποιήθηκαν οι άλλοι δυο ημεδαποί, για τους οποίους έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες δικονομικές διαδικασίες. Στην κατοχή του 38χρονου  βρέθηκαν επίσης και δύο φυσίγγια διαμ. 0,32mm.

kaliergiesDΣε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και οπλών. Προσήχθη την 16-07-2012 στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Ανακριτή από τον οποίο ζήτησε κι έλαβε 48ωρη προθεσμία να απολογηθεί.

Εκτιμάται ότι η ποσότητα που θα διοχέτευαν από την «παραγωγή» των συγκεκριμένων «φυτειών» ξεπερνά τους έξι (6) τόνους και η αξία τους υπερβαίνει τα 12.000.000 ευρώ.

Οι έρευνες που ξεκίνησαν πρώτες πρωινές ώρες της 15-07-2012 συνεχίζονται με σκοπό τον εντοπισμό – σύλληψη και των λοιπών δραστών, καθώς και την αναζήτηση άλλων εκτάσεων (φυτειών) καλλιεργούμενων δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή.

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com