A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Οι χοροί και οι μουσικές του μπερντέ από το Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σταγών»

E-mail Εκτύπωση PDF

karag1Μπροστά στο άσπρο πανί θα απολαύ-σουμε, μικροί και μεγάλοι, τον πιο γνωστό, τον πιο μεγάλο διαχρονικό επαναστάτη, τον αγαπημένο μας Καραγκιόζη. Πίσω από το από το άσπρο πανί θα πάρει θέση ο μεγάλος στο είδος του, Άθως Δανέλλης με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του. Γύρω από τον μπερντέ το Θεατρικό μας Εργαστήρι «Επί Σταγών» θα υλοποιήσει επιτέλους ένα ακόμα όμορφο όνειρό του:...

να αναδείξει το χορευτικό και μουσικό καμβά πάνω στον οποίο είναι κεντημένο το σενάριο των παραστάσεων του Καραγκιόζη με τα υπέροχα ελληνικά του, αδιάκοπα μιλημένα μες τους αιώνες. Κι αν τον πρώτο λόγο στις παραστάσεις του εθνικού λαϊκού μας ήρωα έχει συνήθως η πρόζα, σ΄ αυτή την παράσταση τα φώτα της σκηνής θα φωτίσουν το χορό και τη μουσική του Καραγκιόζη. Γιατί χωρίς αυτά δεν γίνεται να υπάρξει επί σκηνής αυθεντικός και ατόφιος ο Ελληνικός Καραγκιόζης.
Όχι, δεν θα καταπιαστούμε με μια τέχνη που σαφώς δεν γνωρίζουμε. Την τέχνη του Θεάτρου Σκιών έχει αναλάβει ο επίσημα καλεσμένος μας Άθως Δανέλλης.
Ο Άθως Δανέλλης κατάγεται από την Κρήτη και σε μικρή ηλικία ξεκίνησε να παίζει και να μελετά το Θέατρο Σκιών. Σπούδασε δημοσιογραφία στην Αγγλία. Συνεργάστηκε με την Ε.Ρ.Α., την ελεύθερη ραδιοφωνία και τον περιοδικό Τύπο. Με τον "Αθηναϊκό Θίασο Σκιών" του έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1997 ήταν βασικός συνεργάτης στην πρωτοποριακή "Όπερα Σκιών" του Νίκου Μαμαγκάκη σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, η οποία παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το 1998 ίδρυσε το "Αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών". Από το 1989 διατηρεί μόνιμες σκηνές με βραδινές παραστάσεις για ενήλικο κοινό, όπου παρουσιάζει σπάνια έργα από το ξεχασμένο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών καθώς και δικές του πρωτότυπες δημιουργίες. Από το 2007 ως το 2010 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, ενώ τις περιόδους 2009, 2010 και 2011 συνεργάστηκε με τον Διονύση Σαββόπουλο σε παραστάσεις στο Θέατρο Παλλάς και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το Θεατρικό μας Εργαστήρι και συγκεκριμένα το χορευτικό του τμήμα θα αναλάβει να παρουσιάσει τους χορούς του μπερντέ. Τα μέλη του χορευτικού συνόλου εργάστηκαν με την καθοδήγηση του δασκάλου τους Γιάννη Κώτη όλους τους θερινούς μήνες και είναι έτοιμοι να χορέψουν στους ρυθμούς του Καραγκιόζη.
Το μουσικό μέρος ανέλαβε να το αναδείξει το μοναδικό στο είδος του συγκρότημα, οι γνωστοί «Προβαδούροι», που όπως δηλώνουν οι ίδιοι: «Μουσική, μουσική, μουσική.. ό,τι και όπως μας αρέσει και προκύπτει.. Από Βαλκανικό rom και Ζαγορίσια, μέχρι ΄΄πειραγμένες΄΄ εκτελέσεις της Ελλαδικής ΄΄εντεχνοκουλτούρας΄΄. Από αστικό ρεμπέτικο και ήχους της ΄΄κλασικής΄΄ Ανατολής, μέχρι πρωτότυπες συνθέσεις σύγχρονων συνθετών της world music και των μελών του σχήματος, βασισμένες σε ήδη υπάρχουσες μουσικές φόρμες και πάντα.. στο mood της στιγμής».
Αν κάποιος λέει και το νιώθει πως βάζει πρώτα το λαό, θα πρέπει τότε να δεχτεί σαν φυσικό επόμενο και τη δική του τέχνη. Γιατί έτσι εκφράζει την ψυχή του ο λαός με τη δική του τέχνη, τη χειροποίητη ή την πνευματική.
«Χοροί και μουσικές του μπερντέ»
Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 & Ώρα 21:15
ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
Παράσταση όχι μόνο για μικρούς αλλά κυρίως για μεγάλους.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

karag2

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com