A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Έρχεται ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις

E-mail Εκτύπωση PDF

CACHE 650Με την αύξηση των δημοσίων εσόδων να παραμένει επιτακτική ανάγκη για την κυβ-έρνηση, συσκέπτεται την Τετάρτη (01/09/2016) το οικο-νομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο Υ-πουργείο Οικονομικών, με σκοπό την καθιέρωση ειδικού ακατά-σχετου τραπεζικού λογαριασμού για τις επιχειρήσεις...

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και με τη συμμετοχή αναπληρωτή υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη, αλλά και του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή, αναμένεται να αξιολογηθεί η σχετική πρόταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). 

Η ΕΣΕΕ προτείνει, ειδικότερα, κάθε επιχείρηση να δηλώνει στο εξής έναν ειδικό τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο για ένα ποσοστό περίπου 80% δεν θα γίνονται κατασχέσεις για παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Στο υπόλοιπο 20% θα μπορούν να γίνουν κατασχέσεις, αλλά μόνον για παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, η καθιέρωση του συγκεκριμένου μέτρου θα μπορούσε να φέρει μια αύξηση στα δημόσια έσοδα, η οποία θα κυμαίνεται από 1,3 έως 1,7 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2016, επειδή ακριβώς θα μπαίνει «φρένο» στη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Παράλληλα, στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι παράμετροι της υποχρεωτικής καθολικής επιβολής των μηχανημάτων POS σε όλες τις επιχειρήσεις αλλά και το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί μια διάταξη, βάσει της οποίας θα προβλέπεται πως κάθε συναλλαγή χονδρικής ή τραπεζική άνω των 50 ευρώ θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με πιστωτική κάρτα.
Κατά τα λοιπά, σύμφωνα, πάντα, με την πρόταση της ΕΣΕΕ, στον συγκεκριμένο ακατάσχετο λογαριασμό θα μπαίνουν αυτόματα όλες οι εισπράξεις από POS και τραπεζικές συναλλαγές και με πάγια εντολή κάθε μήνα θα πληρώνονται κατά προτεραιότητα οι οφειλές προς την εφορία.
Η πρόταση της Συνομοσπονδίας, εφόσον εγκριθεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, θα πρέπει να περάσει και από την κρησάρα των δανειστών, οι οποίοι, μέχρι πρότινος εξέφραζαν ενστάσεις ως προς την εφαρμογή της.

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com