A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Ζέφη Νικολάου - Πολιτευτής ΝΔ: Δήλωση για τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών

E-mail Εκτύπωση PDF

Zefi NikolaouΟπισθοδρομικές και αποτυχημένες είναι οι αλλαγές που η κυβέρνηση εισάγει στη θρησκευτική εκπαίδε-υση των παιδιών μας. ... 

Το περιεχόμενο των βιβλίων θρη-σκευτικού συγκρητισμού, που έχει ετοιμάσει, είναι παιδαγωγικά ακατάλληλο και για το λόγο αυτό ιδιαίτερα ανεπαρκές στο ρόλο του να αναπτύσσει θρησκευτική συνείδηση στους νεαρούς πολίτες.

Δεν είναι δυνατόν παιδιά μικρότερα από 16-17 χρονών να οικειοποιηθούν και να διαχειριστούν εσωτερικά έναν θρησκευτικό συγκρητισμό, μια μίξη δηλαδή ποικίλων θρησκευτικών ερεθισμάτων.
Αυτό που επιχειρείται από την κυβέρνηση είναι ένας θρησκευτικός αχταρμάς μέσα στην ψυχή των παιδιών, που δεν μπορούν να διακρίνουν τις βαθιές διαφορές των θρησκειολογικών στοιχείων, λόγω μη ανεπτυγμένης ακόμη κριτικής σκέψης και απουσίας ανάλογων βιωμάτων.
Σε όσες χώρες δεκαετίες πριν επιχειρήθηκε κάτι αντίστοιχο απέτυχε και αποσύρθηκε, αφού πρώτα γέμισαν νεαρούς άθεους ενήλικες, οργισμένους αμφισβητίες των πάντων, μηδενιστές και αδιάφορους πολίτες, που είχαν στερηθεί αξιόλογης πνευματικής σταθεράς και φροντίδας.
Την βαρύτητα των σχετικών άρθρων του Συντάγματος και του υπόλοιπου νομικού πλαισίου που κατοχυρώνουν την αξία και σημασία της ορθόδοξης εκπαίδευσης στα παιδιά που μένουν στην Ελλάδα την αντιπαρέρχομαι, γιατί το ισχύον Σύνταγμα είναι για την κυβέρνηση ζήτημα ελάχιστης σημασίας. Άλλωστε συχνά επαναλαμβάνει πως στόχος της είναι ένα ουδετερόθρησκο κράτος.
Αντιπαρέρχομαι επίσης την υποκριτική σχέση της με την Εκκλησία της Ελλάδος, την οποία θυμάται μονάχα για να βγάλει μια φωτογραφία πριν αποσπάσει την ψήφο των χριστιανών Ελλήνων.

 

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com