A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Η παρουσία του Κυριάκου στη ΔΕΘ. Από το επικοινωνιακό "φαίνεσθαι" στο μεταρρυθμιστικό "είναι"

E-mail Εκτύπωση PDF

liaipisΜε την ομιλία του στη ΔΕΘ, το βράδυ του Σαββάτου και με τη συνέντευξή του, η οποία ακο-λούθησε, το μεσημέρι της Κυρια-κής, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκ-ρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν...

κέρδισε απλώς -κατά κράτος- τον Αλέξη Τσίπρα στο επίπεδο των εντυπώσεων. Σημείωσε μία στρατηγική και καθαρή νίκη και στο, κατά πολύ σημαντικότερο, πεδίο της πολιτικής ουσίας.

Νίκη όχι τόσο προσωπική, αφού η σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία μας, ελάχιστα ενδιαφέρεται για την επικοινωνιακή διελκυστίνδα των πολιτικών αρχηγών και κομμάτων. Νίκη συλλογική, στο μυαλό και στις καρδιές όλων των υπεύθυνων πολιτών που αγωνιούν για τις εθνολαϊκίστικες αυταπάτες στις οποίες έχει ενδώσει -κατά καιρούς και τωρα περισσότερο από ποτέ- η πατρίδα μας.
Γιατί, δυστυχώς, ήδη από τη δεκαετία του 80, το βήμα και οι συνεντεύξεις τύπου της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης είχαν διαβρωθεί από τις τοξικές ορίζουσες του λαϊκισμού, με τις αλήστου μνήμης ανδρεοπαπανδρεϊκές κορώνες (συχνά, μάλιστα εκπεμφθείσες από τη θρυλική για την κοσμική ζωή της Συμπρωτεύουσας, "ΡΕΜΒΗ") να διαστρεβλώνουν την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα μιας -με δανεικά- ευημερούσης -τότε- Ελλάδος και να διαστρέφουν τον εναρκτήριο ρόλο της ΔΕΘ που, από σημείο βηματοδότησης της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και ιδιαιτέρως της Μακεδονίας, με διαβαλκανική, μάλιστα, ακτινοβολία, εκφυλίστηκε σταδιακώς σε εστία δηλητηρίασης των δημοσίων ηθών με τη δημαγωγική καλλιέργεια της πολιτικής όξυνσης και της διαχειριστικής αβελτηρίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, είδαμε τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και σημερινό Πρωθυπουργό, να ξεθάβει, από τις σκοτεινότερες γωνιές ενός παλαιάς κοπής πολιτικού ήθους (χαλκευμένου με τα εργαλεία της θεσμικής ανευθυνότητας και της εξουσιομανίας) τις φαυλότερες και ανειλικρινέστερες εξαγγελίες που άκουσαν ποτέ οι Θεσσαλονικείς και οι Θεσσαλονικιές, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες από το βήμα της ΔΕΘ.

Απέναντι σε αυτήν την τόσο επικίνδυνη και επώδυνη, για τον τόπο και τους πολίτες, προϊστορία λαϊκίστικης ψευδολογίας και λαοπλάνου εξαπάτησης των πολιτών, η οποία συνδέεται συνειρμικά με τη ΔΕΘ, παρακολουθήσαμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρθρώνει με τόλμη και παρρησία, έναν υπεύθυνο πολιτικό λόγο, με τεκμηριωμένη μεταρρυθμιστική ορμή, συνδυασμένη με ανθρώπινο πρόσωπο κοινωνικής ενσυναίσθησης και ευαισθησίας. Ακούσαμε ρεαλιστικά επιχειρήματα ορθολογικής μελλοντικής και ελπιδοφόρου αναφοράς, απαλλαγμένα από τις τοξικές προσμίξεις του λαϊκισμού που από το ίδιο βήμα, δύο χρόνια πριν, δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, εξαπάτησε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Αυτή τη φορά το σκηνικό αλλάζει. Παρά τις σκληρές δοκιμασίες της εξαπατηθείσης και αυταπατηθείσης κοινωνίας μας, διαγράφεται μια προοπτική αληθινής αλλαγής, στον ορίζοντα. Μιας αλλαγής που ξεκινά με την αποδραματοποίηση της πολιτικής μας ζωής, μέσα από την αντικατάσταση του δειλού κυβερνητικού επικοινωνιακού και παρελκυστικού "φαίνεσθαι¨με το τολμηρό αντιπολιτευτικό -και συντόμως πρωθυπουργικό- μεταρρυθμιστικό "είναι" του Κυριάκου. Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, φέτος στη ΔΕΘ, αποτέλεσε ένα εύστοχο πολιτικό κτύπημα στην καρδιά, τόσο του αριστερόστροφου, όσο και του δεξιόστροφου λαϊκισμού, σηματοδοτώντας το μπόλιασμα της πολιτικής μας ζωής με τη συγκροτημένη ελπίδα ανάκαμψης.
Αυτή η συγκρότηση πολιτικής υπευθυνότητας, στοχοπροσήλωσης και ισχυρού μεταρρυθμιστικού παλμού, αποτυπώθηκε και στην ευρύτερη παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Συμπρωτεύουσα, με τα εγκαίνια των γραφείων της Ενώσεως Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης, να αναδυκνύουν τους πολύτεκνους στο επίκεντρο μιας κοινωνικής πολιτικής η οποία, βασισμένη σε αναπτυξιακές δυναμικές, τους αναγνωρίζει ως βασικούς συνεκτικούς πολλαπλασιαστές του αιμορραγούντος κοινωνικού, οικογενειακού και οικονομικού ιστού της πατρίδος μας.
Η ψύχραιμη, υπεύθυνη και κεντροβαρής προσέγγιση του προσφυγικού ζητήματος, στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, υπογράμμισε την ιδεολογική και επικοινωνιακή δυναμική που αποκτά η Νέα Δημοκρατία υπό την ηγεσία του Κυριάκου. Μια κοινωνικά κεντρομόλο, διεθνώς σεβαστή και κομματικά ενωτική δυναμική που την καθιστά ικανή να αρθρώσει ολοκληρωμένες προτάσεις (μακριά από ακροδεξιές υπερβολές και αριστερογενείς αβδηριτισμούς) για ενα θέμα που η σοβαρότητά του το κρατά ψηλά στην εθνική και κοινωνική αντζέντα των τελευταίων ετών.
Η εφετινή ΔΕΘ αποτέλεσε ένα προνομιακό πεδίο ανάδειξης του ηγετικού παραστήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εμπέδωσε την παράσταση νίκης της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνοντας έτοιμος να πορευθεί με νέα στελέχη που προέρχονται από την κοινωνία, απαλλαγμένα από πολιτικά, οικονομικά ή ηθικά βαρίδια του χθες, μακριά από εσωκομματικά ή διαπλεκόμενα φέουδα και βιλαέτια. Άνοιξε, έτσι, τη Νέα Δημοκρατία ξανά στους πολίτες. Άνοιξε δρόμο επιστροφής σε όλους εκείνους τους κεντρογενείς ψηφοφόρους που, δυσαρεστημένοι από αρκετά προηγούμενα λάθη της ΝΔ είχαν στραφεί σε ακραίες, γραφικές ή εξαπατητικές πολιτικές επιλογές, τιμωρητικού χαρακτήρα. Άνοιξε και το δικό του πρωθυπουργικό βήμα, επιταχύνοντας παράλληλα τον βηματισμό της χώρας προς μια πορεία ανάκαμψης, επιστροφής στην κανονικότητα, καθώς και θεσμικής και οικονομικής αναζωογόνησης.

Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ιατρός - Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com