A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Η "καρδιά του Σκορπιού" και η επέτειος του "ΟΧΙ"

E-mail Εκτύπωση PDF

liapis 400Γιορτάζουμε και φέτος την επέτειο του "ΟΧΙ", με παν-εθνικά αισθήματα υπερηφάνειας, τιμής και μνήμης των αγώνων του λαού μας. Η εφετινή επέτειος της 28ης Οκ-τωβρίου, αποκτά για εμένα,...

ακόμη πιο έντονους εθνικούς και οικογενειακούς συμβολισμούς συνέχειας και διαχρονικότητας, καθώς προσφάτως, έλαβε χώρα η ορκωμοσία μου σε Έφεδρο Ανθυπολοχαγό Υγειονομικού.
Μια προαγωγή ιδιαιτέρως τιμητική, που με προσωπική και οικογενειακή υπερηφάνεια και συγκίνηση σηματοδοτεί την ένταξή μου στο σώμα των Ελλήνων Εφέδρων Αξιωματικών. Είναι η πρώτη φορά που εορτάζω την 28ή Οκτωβρίου ως τρίτης γενιάς Αξιωματικός. Γιος Αξιωματικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας και εγγονός του Εφέδρου Υπολοχαγού Πεζικού, Δημητρίου Ζιώγα, Ήρωα του Ελληνοαλβανικού Έπους, ο οποίος έπεσε μαχόμενος τον Φασισμό και το όνομα του οποίου φέρει το Στρατόπεδο της Καλαμπάκας, σε αναγνώριση της ανδρείας και της αυτοθυσίας του κατά τον πόλεμο του 40.
Είθε η πατρίδα να μη χρειαστεί ποτέ ξανά να καλέσει τις στρατιωτικές εφεδρείες της στα όπλα. Καθημερινώς όμως, βλέπουμε την Ελλάδα μας να σπαταλά τις πνευματικές, ηθικές και κοινωνικές στρατηγικές της εφεδρείες και αντοχές και κυρίως τις εφεδρείες των νέων της, σε έναν μάταιο αγώνα ανακύκλωσης της εθνικής καταρράκωσης και της κοινωνικής και οικονομικής ασφυξίας. Σε αυτόν τον αγώνα θα πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το ηρωικό πνεύμα των προπατόρων μας. Το ηρωικό πνεύμα του Οροσήμου "Σμαρδεύς, 28η Οκτωβρίου", το οποίο κατέλαβε με την ομάδα μάχης του ο παππούς μου, "φονεύσας -μάλιστα- ιδιοχείρως τον επικεφαλής του Ιταλικού τμήματος Ιταλόν αξιωματικόν". Να κρατήσουμε ψηλά στις καρδιές μας, το πνεύμα "αυτοθυσίας και ικανότητος" που απαιτείται και στους καθημερινούς ειρηνικούς αγώνες μας, για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση.
Γιατί εκτός από τον φασισμό και τον ναζισμό των μελανοχιτώνων και των Ες-Ες που ηττήθηκαν στα πεδία των μαχών του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, ο ολοκληρωτισμός αναβιώνει καθημερινά με νέες εκφάνσεις. Γιατί, σύγχρονος ναζισμός και φασισμός δεν είναι μόνον οι κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές κορώνες των νοσταλγών του Χίτλερ και του Μουσολίνι που κερδίζουν ιδεολογικό έδαφος σε όλη την Ευρώπη. Ναζισμό και φασισμό της υπουλότερης μορφής αποτελεί και ο καθημερινός ολοκληρωτισμός της χρησιμοθηρίας που έχει διαβρώσει ηθικά την καθημερινότητά μας και την πολιτική ζωή του τόπου μας. Γιατί, όπως έγραψε και ο Σεμιόνοφ στις "17 Στιγμές της Άνοιξης", "....η καρδιά του σκορπιού δεν έχει βασιλέψει ακόμη..."
Γιατί, στους δύσκολους καιρούς που μας επεφύλαξε η οικονομική και ιστορική συγκυρία και η κλιμακούμενη προκλητικότητα των γειτόνων μας, επιβάλλεται εγρήγορση για κοινωνική και στρατιωτική εθνική θωράκιση και για εξασφάλιση μιας πολλαπλασιαστικά ισχυρής δύναμης αποτροπής. Αυτή η αποτρεπτική ισχύς της πατρίδος μας, προς διαφύλαξη της ειρήνης, κατακτάται καθημερινά εν μέσω σκληρών οικονομικών θυσιών του λαού μας, χάρη στον πατριωτισμό των μονίμων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και επαγγελματιών Οπλιτών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, με αρωγούς τους Εφέδρους Αξιωματικούς και τους κληρωτούς, που ως οργανικό κομμάτι της σκληρά δοκιμαζόμενης κοινωνίας μας επαγρυπνούμε για την ασφάλεια και εργαζόμαστε για την ευημερία της.

 

Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ψυχίατρος - Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών
Εφ. Ανθυπολοχαγός (ΥΙ)

lia 2(Από την ορκωμοσία μου σε Έφεδρο Ανθυπολοχαγό)

 

lip 3

 

(ο Έφεδρος Υπολοχαγός Δημήτριος Ζιώγας, σε νεαρή ηλικία πριν τον πόλεμο)

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com