A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Προστατέψτε την υγεία σας από τις καταχρήσεις των γιορτών

E-mail Εκτύπωση PDF

hcs headerΕπιμέλεια: Στέφανος Γρ. Φούσας, Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας MD, FESC, FACC
Η ποικιλία των γευμάτων και η γιορτινή διάθεση των Χρι-στουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παρασύρουν τους πε-ρισσότερους από εμάς σε...

κατανάλωση πολλών και λιπαρών γευμάτων, αυξημένη χρήση αλατιού και καρυκευμάτων.

Σε ομάδες ασθενών όπως οι καρδιοπαθείς -και ιδιαίτερα σε εκείνους με έμφραγμα ή με καρδιακή ανεπάρκεια- καθώς και υπερτασικούς ή άτομα με υψηλή χοληστερίνη -την περίοδο των γιορτών- πληθαίνουν τα περιστατικά επιδείνωσης της υγείας τους και μάλιστα αναγκάζονται πολλές φορές να αναζητήσουν εσπευσμένα ιατρική φροντίδα.

Ειδικά για τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια είναι αποφασιστικής σημασίας ο έλεγχος του βάρους και ο περιορισμός του αλατιού, καθώς η κατανάλωση άλατος ευνοεί την κατακράτηση υγρών, που επιβαρύνει ανυπολόγιστα την καρδιά, προκαλεί δύσπνοια και οίδημα.

kardddia 400Επομένως η αποφυγή τροφίμων με εμπλουτισμένο αλάτι, αλλά και τροφών με κρυφές πηγές αλατιού, όπως είναι τα τυριά, οι ξηροί καρποί και το ψωμί πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, ενώ αυτονόητο είναι ότι απαγορεύεται διά ροπάλου η πρόσθεση επιπλέον αλατιού.

Ταυτόχρονα θα βοηθήσει ιδιαίτερα, αν επιλέξουμε προσεκτικά ένα πιο άπαχο κρέας (π.χ., πουλερικά), σε συνδυασμό με την κατανάλωση λαχανικών και τον περιορισμό των γλυκών. Τέλος και το ποτό πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο και ιδιαίτερα εκείνα τα ποτά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλη.

Από τα παραπάνω είναι κατανοητό ότι είναι αποφασιστικής σημασίας να ελέγξουμε την ποσότητα και την ποιότητα των γευμάτων μας κατά την εορταστική περίοδο, ώστε να μην επιβαρύνουμε ανυπολόγιστα την υγεία μας.

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com