A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Δήλωση Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στο μπλόκο της Νίκαιας

E-mail Εκτύπωση PDF

ag ag1Ήρθαμε σήμερα, 30  Ιανουαρίου 2017, στο  μπλόκο της Νίκαιας για να εκφράσουμε αφ' ενός τη στήριξή μας σε δίκαια αιτήματα των αγροτών κι αφ' ετέρου να...

επαναβεβαιώσουμε την κεντρική θέση της αιρετής Περιφέρειας πως το 2017 πρέπει να είναι το έτος της Παραγωγής για τη Θεσσαλία και γενικότερα την πατρίδα μας.
Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι τον τρόπο και τους τρόπους κινητοποίησης τους αποφασίζουν οι ίδιοι οι αγρότες, αποφεύγοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Κατά την προσωπική μου άποψη που έχω καταθέσει δημόσια και την επαναλαμβάνω, είναι χρήσιμο για τους αγρότες να επιζητούν και να εξασφαλίζουν τη στήριξη της κοινωνίας και επειδή την αξίζουν λόγω της μεγάλης και πολύπλευρης προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο αλλά κι ετέρου επειδή κατ' αυτόν τον τρόπο προωθούν πιο αποτελεσματικά τα αιτήματά τους στην κεντρική κυβέρνηση.
Όσον αφορά στην ουσία των ζητημάτων που τίθενται, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους «καίνε» σήμερα το πολύ μεγάλο κόστος παραγωγής, η πολύ μεγάλη επιβάρυνση τους ιδίως όσον αφορά τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές, ότι στερούνται επαρκούς χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα στην πλειονότητά τους, σε πολλά προϊόντα πληρώνονται με πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση, ενώ με καθυστέρηση ανταποκρίνεται και το κράτος στις πληρωμές του (επιδοτήσεις, προγράμματα, αποζημιώσεις).
ag ag2Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση δημόσια για την αναγκαιότητα στήριξης της παραγωγής με αιχμή τον αγροδιατροφικό τομέα.
Προς αυτήν την κατεύθυνση χρειάζονται γενναίες, ρηξικέλευθες, τολμηρές αποφάσεις για:
-Μείωση φορολογικών συντελεστών,
-Εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών,
-Χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα από το τραπεζικό σύστημα με λογικά επιτόκια,
-Μείωση του κόστους παραγωγής,
-Προκήρυξη όλων των επενδυτικών προγραμμάτων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20,
-Διασφάλιση επαρκών ποσοτήτων ποιοτικού νερού με μια σειρά έργων και με μεταφορά νερού από τον Αχελώο,
-Ενίσχυση της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και της συνεργασίας.
Τονίζω για ακόμη μια φορά ότι η διαπραγμάτευση που γίνεται τώρα για τη διαδικασία της αξιολόγησης είναι σε λάθος βάση.
Θα έπρεπε να είναι στη βάση της παραγωγής, όχι στη βάση είσπραξης των φόρων.
Από το 2011 και μετά, ενώ μειώνεται η παραγωγή αυξάνονται οι φόροι. Άρα έχεις στραγγίσει την κοινωνία από φόρους, δε μπορείς να πας άλλο. Είναι λάθος, εμείς πρέπει να οδηγήσουμε τη διαπραγμάτευση στην παραγωγή.
Αν δεν παράγει η χώρα μας, όλα τελείωσαν.
Γι' αυτό, λοιπόν, καλούμαστε όλοι μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε το 2017 να αποδειχθεί όντως το Έτος της Παραγωγής.
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνουμε το παράδειγμα εφαρμόζοντας ένα ουσιαστικό πρόγραμμα στήριξης του αγροτικού τομέα με έργα, δράσεις και επενδύσεις προϋπολογισμού 392 εκατ. ευρώ, που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 έχουμε εξασφαλίσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ για έργα στον αγροτικό τομέα.
Ταυτόχρονα, έχουμε βελτιώσει τις υπηρεσίες και συντμήσει δραστικά το χρόνο εξυπηρέτησης αγροτών και επιχειρήσεων, πάντοτε στο ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας το οποίο επιβάλλει το κεντρικό κράτος λόγω της μείωσης της χρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού.

Διαβεβαιώνω και πάλι ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αποφασιστικά, σταθερά δίπλα σε κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο και τις οικογένειές τους.

ag ag3

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com