A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Έξι νέα προγράμματα για 66.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ

E-mail Εκτύπωση PDF

oaed400 1Έξι νέα προγράμματα του  ΟΑΕΔ που απευθύνονται συνο-λικά σε περισσότερους από  65.000 ανέργους  περιλαμβά-νει η «βεντάλια» των προγραμμάτων απασχόλησης για το πρώτο τρίμηνο του 2017....

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, πρόκειται για πέντε προγράμματα που απευθύνονται συνολικά σε 42.000 ανέργους, τα οποία πλαισιώνουν τη Νέα Γενιά Κοινωφελούς Εργασίας, που περιλαμβάνει 24.000 θέσεις.
Ο προγραμματισμός του υπουργείου Εργασίας και ειδικότερα του επιτελείου της αναπληρώτριας υπουργού, Ράνιας Αντωνοπούλου, προβλέπει τα εξής:
1 Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας». Πρόκειται για το πρόγραμμα μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας, εφόσον το επιθυμεί ο άνεργος, για την πρόσληψη προσωπικού σε επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 10 άτομα (κόστος 40 εκατ. ευρώ).
2 Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις και καλύπτει μέρος του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους σε επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους.
3 Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού και άλλων δημόσιων φορέων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών (κόστος 60 εκατ. ευρώ).
4 Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας για 6.000 νέους ηλικίας 25-29 ετών. Πρόκειται για τη β' φάση του προγράμματος Εργασιακής Εμπειρίας (κόστος 24 εκατ. ευρώ).
5 Πρόγραμμα υποστήριξης της απασχόλησης ΑμεΑ σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις. Απευθύνεται σε 1.000 άτομα (κόστος 2 εκατ. ευρώ).
Όλα τα προγράμματα θα υλοποιηθούν μέσω του ΟΑΕΔ και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ μετά την ανάρτηση των σχετικών προσκλήσεων.
6 Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η επαγγελματική κατάρτιση 23.000 ανέργων ηλικίας 29 έως 64 ετών που μετέχουν στο πρόγραμμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης σε κλάδους αιχμής της οικονομίας. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου και συνολικά υποβλήθηκαν 133.873 αιτήσεις. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης και της πρακτικής άσκησης, θα ακολουθήσει νέα πρόσκληση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα εγγυημένης απασχόλησης στο 45% των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις των κλάδων αιχμής της οικονομίας.

 

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com