A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

Vaios Karalis

Του Βάιου Καραλή

Αποδεδειγμένα σε κάθε περί-οδο  της εξέλιξής του ο δυτι-κοευρωπαϊκός  πολιτισμός προσπάθησε να ελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλλη-νες. ...

Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια διότι οτιδήποτε και αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε και κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά με οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάζει «βαρβαρικά» ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφος του.
Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσε μια για πάντα να απαλλαγούμε από αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους..... Φρ. Νίτσε.
Η γλώσσα αντικατοπτρίζει το πολιτισμό ενός λαού. Η ικανότητα γραφής και ανάγνωσης συνιστούν υψηλά δείγματα πολιτισμού. Οι σύγχρονοι λαοί, για να δώσουν ονομασίες στις νέες εφευρέσεις, στις ανακαλύψεις τους, δημιουργούν δεκαπέντε με είκοσι λέξεις τον χρόνο. Αν υποθέσουμε πως οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν τόσο έξυπνοι ώστε να επινοούν μια λέξη την μέρα ξέρετε πόσες χιλιάδες χρόνια χρειάζονται για να δημιουργηθούν 7.000.000 λέξεις συν 72.000.000 παράγωγές τους?
Τα νούμερα δεν τα κατασκεύασα εγώ, προκύπτουν από τις έρευνες της καθηγήτριας Μακντόναλντ, η οποία έχει επιφορτιστεί με την δημιουργία του Μεγάλου Ελληνικού Λεξικού, ενός προγράμματος που χρηματοδοτείται αδρά από την αμερικάνικη κυβέρνηση εδώ και αρκετά χρόνια.
«Μη φεύγεις μακριά, αλλά πάντοτε να επιστρέφεις στον εαυτό σου και στον εσωτερικό σου άνθρωπο θα βρεις την πραγματική αλήθεια.» Πλάτωνας
Καταλαβαίνουμε εμείς οι Νεοέλληνες τι πραγματικά σημαίνουν όλα αυτά?
Δυστυχώς ΌΧΙ.
Όταν επέλεξαν για τροφή σε όλους εμάς το «κουτόχορτο», γνωρίζανε από πριν που θα καταλήξουμε. Όσο πιο ανίκανος και μέτριος είναι κάποιος, που κατέχει θέση, τόσο πιο βάρβαρος και ταραχώδης γίνεται όταν πάει να την χάσει. Η ελληνική πραγματικότητα τις τελευταίες δεκαετίες. Η μετριότητα, χόρτασε κουτόχορτο οδηγώντας ακριβά αυτοκίνητα......
Που βρίσκεται όμως η «πραγματική γνώση»?
Έτσι την αποκαλώ εγώ. Είναι κρυμμένη και μάλιστα αμπαρωμένη, μην τυχόν και δοθεί στους ανθρώπους........
Πως έγινε και η φυλή μας εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια περίπου, να έχει εξευτελισθεί εντελώς και να είναι υποχείριο άλλων λαών?
Τι είναι αυτό το «τίμημα» που έπρεπε να πληρώσουμε στο πέρασμα των αιώνων ώστε να μείνουμε στο απόλυτο σκοτάδι σε πνευματικό επίπεδο?
Η πνευματική ελευθερία έχει τεράστια δύναμη, διότι δημιουργεί φως. Το φως όμως δεν το θέλουν. Τα ελεγχόμενα όντα, είναι καλές μαριονέτες.......
Η πραγματική γνώση εμπεριέχει ανθρωπισμό, αυτοθυσία, ιδανικά, υπέρβαση.
Πολλά μπορώ να πω και άλλα τόσα να γράψω, διότι δεν αποδέχομαι αυτό που βλέπω γύρω μου. Δεν έχω την δύναμη να τα αλλάξω αλλά θα πρέπει όμως να έχουμε την τόλμη να ψάχνουμε........
«Η ευτυχία, η γνώση, η θέληση, η αγάπη δεν μπορούν να δοθούν. Αλλά μονάχα να «εν-θυμηθούν». Είναι φυσική κληρονομιά κάθε ανθρώπου. Μονάχα μια προσωπική επανάσταση, μια θεραπεία του ΕΙΝΑΙ από άνθρωπο σε άνθρωπο, θα μπορέσει να μας οδηγήσει σε μια κοινωνία πιο ευφυή, πιο αληθινή, πιο ευτυχισμένη.»
Δεν είναι δικό μου αλλά με εντυπωσίασε η μαγική και τόσο επίκαιρη λέξη «εν-θυμηθούν», με το εσωτερικό περιεχόμενο της .

 

Υ Σ. Το ότι δεν γράφω για την σημερινή πολιτικοοικονομική κατάσταση της πατρίδας μας, δεν είναι διότι αισθάνομαι αδύναμος να το εκφράσω. Για μένα η απελπισία του ανθρώπου για αυτό που βλέπει γύρω του είναι το προτελευταίο στάδιο της ύπαρξής του. Το τελευταίο στάδιο είναι η πνευματική απελευθέρωση του διότι δεν υπάρχει τίποτα πλέον να ελπίζει, οπότε μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα.......

Καραλής Βάιος

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com