A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Κατασχέσεις καταθέσεων – Ποιοι κινδυνεύουν

E-mail Εκτύπωση PDF

pic-0-big"Κόκκινο" έχουν "χτυπήσει" οι κατασχέσεις από την εφο-ρία. Οι καταθέτες πηγαίνουν στα ΑΤΜ και... δεν αναγνω-ρίζουν τον λογαριασμό τους. ...

Ήδη έχουν επιβληθεί κατασχέσεις σε περισσότερους από 800.000 οφειλέτες του δημοσίου και έρχονται κατασχέσεις για άλλους τόσους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τον Ιανουάριο του 2017 ο συνολικός αριθμός όσων έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τις εφορίες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, ανήλθαν σε 4.173.206, από 4.146.483 που ήταν στο τέλος Φεβρουαρίου 2016.
Από τους 1.672.500 στους οποίους μπορούν να ληφθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, έχουν ήδη ληφθεί μέτρα στους 851.818
Μέσα στους επόμενους μήνες έρχονται κατασχέσεις για άλλους 820.682 φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τις εφορίες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται και όσοι έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία για τις οποίες επίσης επιβάλλονται κατασχέσεις.
Τα πιο συνηθισμένα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που επιβάλλει η εφορία είναι:
- Η έκδοση κατασχετηρίου για τα υπόλοιπα που διατηρεί στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ο φορολογούμενος. Πρόκειται πλέον για μια αυτοματοποιημένη διαδικασία που έχει σαν αποτέλεσμα να περνούν με συνοπτικές διαδικασίες στο δημόσιο ταμείο όποια ποσά εμφανίζονται στους λογαριασμούς. Το μόνο που μπορούν να γλιτώσουν οι φορολογούμενοι είναι ένας τραπεζικός λογαριασμός και μόνο για ποσό έως 1.250 ευρώ. Ο ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός δηλώνεται μέσω Taxisnet.
- Η κατάσχεση μισθού ή σύνταξης του οφειλέτη για τα ποσά πάνω από το ακατάσχετο όριο. Ποσό μισθού ή σύνταξης έως 1.000 ευρώ είναι ακατάσχετο.
Για το τμήμα από 1.000 έως 1.500 κατάσχεται το 50% και για το τμήμα πάνω από 1.500 ευρώ κατάσχεται το σύνολο του ποσού
- Κατάσχεση εισοδήματος από ενοίκια ή απαιτήσεις επιχειρήσεων από πελάτη τους
- Δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, όπως ακινήτων και εκποίησή τους με αναγκαστικό πλειστηριασμό. Υπάρχουν οδηγίες προς τις εφορίες προκειμένου να αποφεύγεται η πώληση με πλειστηριασμό της μίας και μοναδικής κατοικίας κάθε οφειλέτη.

 

 

Με πληροφορίες από capital

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com