A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Στην κυκλοφορία οι νέες σήραγγες των Τεμπών

E-mail Εκτύπωση PDF

tempi-siraggaΟι τρεις μεγάλες σήραγγες των Τεμπών, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, αντικαθιστούν  το  σημερινό επι-κίνδυνο πέρασμα της Κοιλάδας των...

Τεμπών, αλλά και των στροφών του Πλαταμώνα, όπου πέρα από την καθυστέρηση, έχουν γίνει πολλά θανατηφόρα τροχαία.
«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για την επίσημη παράδοση των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας, με τη λειτουργία των νέων σηράγγων των Τεμπών στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια θα γίνουν στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Απριλίου, έξω από τη σήραγγα Τ2, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που θα συνοδεύεται από τον αρμόδιο υπουργό Χρ. Σπίρτζη.
Στις επόμενες ημέρες και με την επίσημη παράδοση του τμήματος που περιλαμβάνει τη Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών μήκους 6 χλμ. αλλά και τις δύο άλλες (μία στα Τέμπη και μία στον Πλαταμώνα) η χρονοαπόσταση Αθήνας - Θεσσαλονίκης μειώνεται σε 4 ώρες και 15 λεπτά.
Σύμφωνα με την imerisia.gr το έργο θεωρείται εντυπωσιακό από τεχνικής άποψης, καθώς οι 3 μεγάλες Σήραγγες αντικαθιστούν το σημερινό επικίνδυνο πέρασμα της Κοιλάδας των Τεμπών αλλά και των στροφών του Πλαταμώνα. Το τμήμα κατασκευής περιλαμβάνει αυτοκινητόδρομο 25 χιλιομέτρων, ενώ οι σήραγγες έχουν μήκος περίπου 11 χιλιόμετρα. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η σήραγγα των Τεμπών, η οποία είναι 6 χιλιόμετρα και θεωρείται η μεγαλύτερη των Βαλκανίων.
Η σήραγγα διαθέτει δύο κλάδους, με τον κάθε κλάδο να έχει διάμετρο 14,8 μέτρα, διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας 3,60 εκ και μια ΛΕΑ, με συνολικό πλάτος οδοστρώματος 10,5 μέτρα. Επίσης διαθέτει 2 κατακόρυφα φρεάτια και μια οριζόντια σήραγγα αερισμού/εκκαπνισμού.
Κάθε κλάδος διαθέτει ανά 300 μέτρα έξοδο διαφυγής/διασυνδετήρια σήραγγα με τον διπλανό κλάδο, ενώ κάθε 900 μέτρα η διασυνδετήρια σήραγγα είναι κατάλληλη για τη διέλευση οχημάτων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.
Για την κατασκευή της σήραγγας εργάστηκαν περίπου 400 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων, όπως χειριστές μηχανημάτων, σιδεράδες, καλουπατζήδες, εργάτες, εργοδηγοί, μηχανικοί κλπ.
Η εκσκαφή της σήραγγας έγινε στο μεγαλύτερο μήκος της με ελεγχόμενες εκρήξεις και σε μικρότερο με μηχανικά μέσα. Οι εργασίες εκσκαφής που ολοκληρώθηκαν εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος έχουν συνολικό όγκο πάνω από 1.620.000 κυβικά. Για την προσωρινή υποστήριξη χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 80.000 κυβικά σκυροδέματος, ενώ για την τελική επένδυση χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 350.000 κυβικά σκυροδέματος (όσο δηλαδή περίπου απαιτείται για την κατασκευή 1.600 μονοκατοικιών).
Τα χαρακτηριστικά της Μεγάλης Σήραγγας Τεμπών
o Διαθέτει 2 κλάδους, μήκους 6 χιλιομέτρων ο καθένας
o Ο κάθε κλάδος έχει διάμετρο 14,8 μέτρα
o Δύο λωρίδες κυκλοφορίας 3,60 εκατ. και μια ΛΕΑ
o Το συνολικό πλάτος οδοστρώματος είναι 10,5 μέτρα.
o Διαθέτει 2 κατακόρυφα φρεάτια και μια οριζόντια σήραγγα αερισμού
o Κάθε κλάδος διαθέτει ανά 300 μέτρα έξοδο διαφυγής
o Κάθε 900 μέτρα η διασυνδετήρια σήραγγα είναι κατάλληλη για τη διέλευση οχημάτων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.
o Για την κατασκευή της εργάστηκαν περίπου 400 άτομα
o Οι εργασίες εκσκαφής που ολοκληρώθηκαν εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος έχουν συνολικό όγκο πάνω από 1.620.000 κυβικά.
o Για την προσωρινή υποστήριξη χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 80.000 κυβικά σκυροδέματος.
o Για την τελική επένδυση χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 350.000 κυβικά σκυροδέματος (όσο δηλαδή περίπου απαιτείται για την κατασκευή 1.600 μονοκατοικιών).
Συστήματα τελευταίας τεχνολογίας
o Κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας
o Σύστημα ανίχνευσης συμβάντος εντός 15"
o Σύστημα ανίχνευσης ύψους, καυσαερίων & ορατότητας
o Σύστημα εξαερισμού & φωτισμού
o Σύστημα πυρανίχνευσης/πυρόσβεσης
o Σύστημα ακουστικής ενημέρωσης & ραδιοεπικοινωνίας
o Σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης εγκαταστάσεων (SCADA)
o Τηλέφωνα εκτάκτου ανάγκης
o Φωτεινή σηματοδότηση και πίνακες πληροφόρησης μεταβλητών μηνυμάτων

 

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com