A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Ρίψεις εμβολίων κατά της Λύσσας των κόκκινων αλεπούδων

E-mail Εκτύπωση PDF

oeemvΑπό την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσα-λίας ανακοινώνεται ότι  στα  πλαίσια  αντιμετώπισης  της Λύσσας, θα εφαρμοστεί ο εμβολιασμός των...

κόκκινων αλεπούδων από το στόμα με πιθανότερο χρονικό διάστημα από 7 – 15 Απριλίου 2017 (οι ημερομηνίες αυτές δύναται να αλλάξουν λόγω των καιρικών συνθηκών). Η ρίψη των εμβολίων – δολωμάτων θα πραγματοποιηθεί από αέρος με την χρήση μικρών ευέλικτων αεροπλάνων ή ελικοπτέρων. Τα εμβόλια όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, έχουν παραλληλόγραμμο σχήμα, καφέ χρώμα (μοιάζουν με σοκολάτα), φέρουν στην επιφάνειά τους ειδική σήμανση – προειδοποίηση να μην αγγίζονται και αναδίδουν έντονη μυρωδιά ψαριού. Εσωτερικά φέρουν μια εύθραυστη πλαστική κάψουλα με το εμβόλιο σε υγρή μορφή.

 

Οι ρίψεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την έκταση των εμβολιαζόμενων Περιφερειακών Ενοτήτων, εξαιρουμένων των αστικών και ημιαστικών περιοχών, των υδατοσυλλογών και του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Παρόλα αυτά, πολίτες ή κατοικίδια ζώα μπορεί να έλθουν σε επαφή με τα εμβόλια κατά την διάρκεια δραστηριοτήτων στη φύση (περίπατος, εκδρομή, άθληση, κυνήγι). Επίσης εμβόλια μπορεί εκ παραδρομής να πέσουν, να παρασυρθούν ή να μεταφερθούν από άγρια ζώα στα όρια κατοικημένων περιοχών.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών στα εξής:
1. Να μην αγγίζουν το εμβόλιο – δόλωμα. Αν κατά την διάρκεια οποιασδήποτε δραστηριότητας (περιπάτου, εκδρομής, άθλησης ή κυνηγιού), αναγνωρίσουν το εμβόλιο – δόλωμα (στον δρόμο, στην εξοχή, στο χωράφι ή σε κατοικημένη περιοχή), να μην έρθουν σε επαφή με αυτό με γυμνά χέρια. Αν το εμβόλιο δεν είναι κατεστραμμένο, να πιάσουν το δόλωμα με ένα γάντι ή πλαστική σακούλα και να το προσκομίσουν στην πλησιέστερη κτηνιατρική υπηρεσία ή να το μεταφέρουν σε μη κατοικημένη περιοχή (δάσος, χωράφι), ώστε να μην έρθει άλλος σε επαφή με αυτό. Αν η πλαστική κάψουλα που περιέχει το υγρό εμβόλιο είναι άθικτη, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μόλυνσης, ακόμη και αν το εξωτερικό περίβλημα είναι κατεστραμμένο. Παρόλα αυτά συνιστάται να μην το πιάσουν με γυμνά χέρια.

2. Σε περίπτωση επαφής με το υγρό περιεχόμενο – εμβόλιο της κάψουλας, οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με τις πλησιέστερες υγειονομικές αρχές (αγροτικά ιατρεία, Κέντρα Υγείας ή πλησιέστερα νοσοκομεία). Τονίζεται ιδιαίτερα ότι σε περίπτωση που κυνηγοί, γεωργοκτηνοτρόφοι ή πολίτες – κάτοχοι σκύλων συντροφιάς, διαπιστώσουν ότι το ζώο τους έχει έλθει σε επαφή ή έχει καταναλώσει τέτοιο εμβόλιο, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προσπαθήσουν να του το αποσπάσουν από το στόμα. Επίσης δεν πρέπει να έλθουν σε άμεση επαφή με το ζώο τους για τουλάχιστον μια ημέρα. Σκύλοι και λοιπά ζώα συντροφιάς, δεν κινδυνεύουν από την κατανάλωση εμβολίου.

Τέλος τονίζεται ότι για την καταπολέμηση της νόσου αλλά και για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, απαιτείται η επαγρύπνηση και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και των πολιτών.

DEYAM.gif

Banner_Περιφέρεια_1-3-2024.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com