A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΑΡΘΡΑ

Η προχειρότητα, οι εκλογές και οι ταλαιπωρημένοι πολίτες

E-mail Εκτύπωση PDF

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα παρακολουθούσαμε με απορία τη Δημοτική Αρχή να παρουσιάζει το κλείσιμο ενός τμήματος της οδού Τρικάλων σαν το έργο της τετραετίας- και όχι μόνο - ενώ από την άλλη πλευρά οι δημότες απεγνωσμένα προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι αυτό δεν είναι παρά ένα τεράστιο λάθος.

anakoinwsi

Ήμασταν παρόντες σε εκείνη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμπάκας όπου το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε τη συνέχιση της διαδικασίας για τη «δημιουργία και ολοκλήρωση του πεζόδρομου στην οδό Τρικάλων», αδιαφορώντας προκλητικά για τις διαμαρτυρίες μεγάλου μέρους των δημοτών.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

E-mail Εκτύπωση PDF

kathigites

  Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Η Κυβέρνηση δημοσιοποίησε το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) του ΥΠΑΙΘ σχετικά με την αξιολόγηση (ΦΕΚ 240 Α/5-11-2013), το οποίο ελάχιστες διαφοροποιήσεις και τυπικού χαρακτήρα έχει από την πρόταση που παρουσιάστηκε πριν από 9 μήνες.

Τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του απηχούν σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου για την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό , χωρίς να υπηρετούν καμία παιδαγωγική λογική και με βασικό στόχο την εξυπηρέτηση των δημοσιονομικών αναγκών.

ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

E-mail Εκτύπωση PDF

pateras

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Δημοτικός Σύμβουλος - Πολιτευτής

           Ο ερχόμενος Μάϊος θάναι ο μήνας της πρόκλησης, της έκπληξης και της ανατροπής. Τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει σήμερα το φθαρμένο πολιτικό σύστημα, η πρωτοφανής κοινωνική εξαθλίωση και η κρισιμότητα της οικονομίας δεν φοβίζουν μόνο τους πολίτες της χώρας μας, τους ξένους επενδυτές αλλά και τους πολιτικούς της Ευρώπης. Όλοι τους είναι έντονα προβληματισμένοι για το τι θα γίνει στο προσεχές μέλλον στην πατρίδα μας.

Φυτώριο σκανδάλων και διαπλοκής το σύστημα αναθέσεων μελετών Δημοσίων Έργων

E-mail Εκτύπωση PDF

tamilosΦυτώριο σκανδάλων και διαπλοκής αποτελεί το υφιστάμενο σύστημα αναθέσεων μελετών Δημοσίων Έργων
Οι μελέτες του Δημόσιου Τομέα καθυστερούν υπερβολικά , στην μεγάλη τους πλειονότητα έχουν χαμηλή ποιότητα ενώ κοστίζουν πολύ ακριβά.
Η καθυστέρηση αυτή αποτελεί την βασική αιτία που τα έργα που επιλέγονται να ενταχθούν σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, δεν «ωριμάζουν» στον σωστό χρόνο , με συνέπεια εκατοντάδες από αυτά δεν προχωρούν και απεντάσσονται από τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.( π.χ. ΕΠΠΕΡΑ)

Ο ΟΔΥΝΗΡΟΣ «ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

papasimosΤου Γεωργίου Παπασίμου
Δικηγόρου
Μέλους Δ.Σ. του «ΠΡΑΤΤΩ»

(Μέρος Δ')
Ο οδυνηρός «κατήφορος» της Ελλάδος, εκτός από την «βύθιση» της οικονομίας, την ανθρωπιστική κρίση και την «συντριβή» των θεσμών και δομών του Κράτους Πρόνοιας, που αναλύθηκαν στα προηγούμενα άρθρα, συνδέεται, αναμφισβήτητα, και με όλες τις πτυχές του λεγόμενου «Κράτους Δικαίου» και την λειτουργία του πολιτικού εποικοδομήματος, δηλαδή τις ατομικές και συλλογικές εγγυήσεις του Έλληνα πολίτη, τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και την λειτουργία των ενδιάμεσων ιδεολογικών θεσμών του Κράτους, όπως Δικαιοσύνη, Εκπαιδευτικό Σύστημα, Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.λπ., τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας.

Το 2014 θα είναι η χρονιά των πολιτών…

E-mail Εκτύπωση PDF

dritseliΤο νέο έτος θα είναι γεμάτο από πολιτικά και ιστορικά ορόσημα, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Οι λαοί της Ευρώπης θα κληθούν να αξιολογήσουν μέσω της ψήφου τους, την πορεία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και να αποφασίσουν για το αν η ακραία νεοφιλελεύθερη στροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αυτό που επιθυμούν ή όχι. Συγχρόνως, οι πολίτες της χώρας θα απαντήσουν μέσω της κάλπης και για την πορεία της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την ποιότητα της καθημερινότητάς τους, για την γειτονιά τους, για την πόλη τους, το χωριό τους.

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

paterasΓράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.
Μπήκαμε στο δρόμο των Εκλογών, με μια μακρά και φορτισμένη προεκλογική περίοδο. Οι είκοσι εβδομάδες, που απομένουν, θα 'ναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας μια και η σημερινή κατάσταση, οικονομική, κοινωνική και πολιτική είναι σχεδόν τραγική. Όλοι σχεδιάζουν την στρατηγική τους με ορίζοντα τις Εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Ευρωεκλογές και πιθανότατα και τις Εθνικές Εκλογές.

Το ρολόι της Γεωπολιτικής ξεκουρδίστηκε. Καιρός να ξανακουρδιστεί ¨ Χειροκίνητα¨

E-mail Εκτύπωση PDF

geopolitikiΟ Καινούργιος Χρόνος που έρχεται ας μας φέρει καλό κούρδισμα της Ψυχής και του Μυαλού μας.
Εκτός από τους πολλούς τρόπους να μουτζουρώνουν την καθημερινότητα ανακάλυψαν και μια άλλη τεχνική, αυτή που ¨μουτζουρώνει¨ τα πνευμόνια μας με την βαριά αιθαλομίχλη που σκεπάζει το γαλάζιο του ουρανού στην κατά τα άλλα ενεργειακά πλούσια χώρα με αποθέματα καθαρής ενέργειας όπως είναι το φυσικό αέριο;
Και μας συνιστά η περιβαλλοντική πολιτική να προστατεύσουμε το Οικοσύστημα και να πεθάνουμε από το κρύο.
Μόνο αν ξεκουμπισθούν τα παράσιτα, το Οικοσύστημα θα ανακάμψει και εμείς δεν θα αποθάνουμε από το κρύο.
Μπορεί όμως να φύγει η ''πολιτική αιθαλομίχλη'' που φθισικά ματώνει τους χρόνους και τους καιρούς μας;
Μόνη της δεν μπορεί να φύγει, σίγουρα όμως θα φύγει μαζί με άλλους...

Η «αστική» κοινωνία στην Ελλάδα της κρίσης

E-mail Εκτύπωση PDF

xatzigakisτου Σωτήρη Χατζηγάκη
πρώην υπουργού
Twitter: @SotHatzigakis
Facebook: https://www.facebook.com/SotirisHatzigakis

Κατά καιρούς η έννοια «αστική κοινωνία» έχει διαστρεβλωθεί μ' αποτέλεσμα να ταυτίζεται με την «πλουτοκρατία», και τους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, καθώς και με τους προνομιούχους, τους «έχοντες και τους κατέχοντες». Η «αστική κοινωνία», ωστόσο, δεν πρέπει να συγχέεται μ' ένα «τερατογενές» συνονθύλευμα ενός αδιαμόρφωτου κοινωνικά και πολιτισμικά «πλήθους», το οποίο σε κάποια χρονική περίοδο κατόρθωσε να πλουτίσει ξαφνικά και «ν' ανέβει» κοινωνικά -με θεμιτούς ή αθέμιτους τρόπους- και να παρουσιάζεται πλέον ως «αστική κοινωνία».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΒΥΝΕΙ

E-mail Εκτύπωση PDF

pateras

Γράφει ο Δρ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, D. Ed., M. Ed., Ph.D.
Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής

Τραγελαφικές και πολύ επικίνδυνες καταστάσεις ζει ο Λαός μας τα τελευταία χρόνια. Σε καθημερινή βάση βιώνει αυτό που δεν μπορούσε να το φαντασθεί ανθρώπινος νους. Όλα δείχνουν, πως τίποτε δεν έμεινε όρθιο και πως ο καθένας χωριστά αναζητεί τρόπους για να επιβιώσει και για να προστατέψει τα παιδιά του, τα εγγόνια του, την πατρίδα του.
Ο εφιάλτης της φτώχειας και την ανεργίας στην κυριολεξία σαρώνει την χώρα και δημιουργεί αδιέξοδα στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, των υποζυγίων ... του φορολογικού συστήματος, των αγωνιστών και τίμιων ανθρώπων. Απ' αυτήν την βιβλική... καταστροφή εξαιρούνται οι λίγοι. Αυτοί που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έκλεβαν το κράτος δηλ. τον Λαό.

Σελίδα 72 από 95

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com