A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΑΡΘΡΑ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΠΑΥCΑ ΑΓΙΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΤΟ CΥΝΑΞΑΡΙ ΤΗC ΔΕΥΤΕΡΑC

OI AΓΙΟΙ ΤΗC ΕΚΚΛΗCΙΑC MAC ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ

anapausaAMε τον `Αρχιμ.Πολύκαρπο Καθηγούμενο της ‘Ιεράς  Μονής του ‘Αγίου Νικολάου ‘Αναπαυσά ‘Αγίων Μετεώρων

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ

E-mail Εκτύπωση PDF
paterasΖούμε ως χώρα «μέσα στην τρελή χαρά» από προχθές που ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις του Ευρωγκρούπ για την οικονομική μας στήριξη. Ως θετική χαρακτηρίζουν πολιτικοί, οικονομολόγοι και οίκοι αξιολόγησης την συμφωνία στην οποία κατέληξαν το ΔΝΤ και η Ευρωζώνη σχετικά με την μείωση του Ελληνικού χρέους, ενώ παράλληλα τονίζουν τους υψηλούς κινδύνους που έχουν άμεση σχέση με την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής.

Η ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ «ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ» ΣΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΤΩΝ 9ο - ΑΙΩΝΑ. μ.Χ.

E-mail Εκτύπωση PDF
  • famAΕπίκουρος  Καθηγητής   ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας.
  • Ιστορικός: Πτυχιούχος  Πανεπιστημίου Ιστορίας Φιλοσοφίας, Ερευνητής.
  • Πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμπάκας.

ΜΕΡΟΣ: Β΄ 

Σκοπός της δημοσίευσης του άρθρου είναι η ευρύτερη διάδοση του μηνύματος σε Παγκόσμιο επίπεδο,  ότι  η αναρρίχηση γεννήθηκε στους Ιερούς Βράχους των Μετεώρων. Πιστεύω  ότι  η προβολή αυτή αποτελεί   μεγάλη προσφορά όχι  μόνο στους μελετητές, ορειβάτες, αναρριχητές, αλλά  γενικότερα στον Πολιτισμό μας.

Για την εγκυρότητα του ερευνητικού  θέματος,  θεώρησα απαραίτητο να καταγράψω σχεδόν όλες τις   μέχρι   σήμερα  αναφορές από τις παρακάτω  ερευνητικές πηγές:

Ο Φούχτελ και οι «τεμπέληδες» έλληνες

E-mail Εκτύπωση PDF

SotXatzigakΟ τοποτηρητής στην Ελλάδα γερμανός υφυπουργός, κύριος Φούχτελ, δήλωσε προ ημερών πως 1.000 γερμανοί έχουν την ίδια απόδοση εργασίας, όσο 3.000 έλληνες. Με τη δήλωσή του αυτή, ήθελε προφανώς να διακηρύξει πως οι έλληνες εργαζόμενοι πολίτες είναι τεμπέληδες και ανεπαρκείς στη δουλειά τους. Μ’ αυτά τα προσβλητικά λόγια, ο γερμανός τοποτηρητής, ήθελε να τονίσει πως οι έλληνες είναι «ράθυμοι» και «αναποτελεσματικοί» και δεν είναι τόσο αποδοτικοί όσο οι άριοι συμπατριώτες του.

Ευλογημένοι νεκροί και συμβιβασμένοι επιζήσαντες

E-mail Εκτύπωση PDF

vasilakopoulosΕικοσιτέσσερις νεκροί, δυο ντουζίνες ψυχές που σήμερα κάνουν πολύ θόρυβο καθώς αιωρούνται πάνω από το θέατρο του δικού τους αίματος. Καθώς δακρύζουν, με δάκρυ που θυμίζει αναγκαία βροχή του Νοέμβρη, αυτές οι στάλες πέφτουν πάνω σε μερικούς από τους ζώντες σήμερα, τότε φίλους, συντρόφους και συναγωνιστές. Και δεν είναι μια απλή σταγόνα κρύου φθινοπωρινού νερού, μπορεί να είναι και… φτύσιμο.

Οι Γερμανοί και οι τράπεζες κερδίζουν και οι λαοί πληρώνουν

E-mail Εκτύπωση PDF

xatzigakisΓια τη σημερινή κρίση, που βιώνει η χώρα μας και ο λαός της, βαριές ευθύνες έχει κατ’ αρχάς ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα και το σύνολο του προσωπικού του, από οποιαδήποτε βαθμίδα και αν άσκησε εξουσία και διαχειρίστηκε δημόσιο χρήμα (π.χ. υπουργοί, βουλευτές, Περιφερειάρχες, Νομάρχες κλπ.). Ευθύνες, ωστόσο, έχουν και οι διάφορες πνευματικές ελίτ της πατρίδας μας, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τους πανεπιστημιακούς μας «ταγούς», οι οποίοι από χρόνια τώρα παίζουν τα προσωπικά τους ιδιοτελή και κερδοσκοπικά παιχνίδια, που οδήγησαν τα ανώτερα ιδρύματα της χώρας σε πλήρη απαξίωση και διάλυση, αφήνοντας τη σπουδάζουσα νεολαία μας χωρίς επιστημονικά και ιδεολογικά εφόδια.

Η ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ «ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ» ΣΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΤΩΝ 9ο - ΑΙΩΝΑ . μ.Χ.

E-mail Εκτύπωση PDF
  • famisisAΙστορική  Ανασκόπηση.
  • Επίκουρος  Καθηγητής   ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  • Ιστορικός: Πτυχιούχος  Πανεπιστημίου Ιστορίας Φιλοσοφίας, Ερευνητής.
  • Πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμπάκας.

ΜΕΡΟΣ: Α΄  

Με βάσει τα  Ερευνητικά Στοιχεία που παρουσίασα στο Α΄ Ιστορικό Συνέδριο   Καλαμπάκας , στις 8,9, και 10 Μαΐου 1998, ανατρέπεται η  μέχρι σήμερα  θεωρία,  σε παγκόσμιο επίπεδο,  ότι η αναρρίχηση γεννήθηκε στη Γαλλία     το 1336 μ.Χ. από τον Φραντζέσκο Πετράρχη, Ιταλό Ουμανιστή και ποιητή, ο οποίος ανέβηκε στο βουνό Ventoux, υψόμετρο 909 μ., στις προβηγκιακές Άλπεις της Γαλλίας, 3ου βαθμού δυσκολίας. Η ανάβαση αυτή αποτελούσε  μέχρι σήμερα, την πρώτη γραπτή αναφορά αναρριχητικής εμπειρίας1.

ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ … ΚΑΓΚΕΛΟ

E-mail Εκτύπωση PDF

paterasΓια γέλια και για κλάματα είναι τα όσα συμβαίνουν στο κοινοβούλιο της χώρας μας τους τελευταίους μήνες. Ο «ο Ναός» της Δημοκρατίας, που θα έπρεπε να διδάσκει στους πολίτες ήθος, συμπεριφορά και αξιοπρέπεια, δυστυχώς, αποπνέει δυσοσμία και απογοήτευση. Όλα δείχνουν πως το πολιτικό σύστημα έχει σαπίσει και δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στον λαό. Γι' αυτό εξάλλου και οι Αγανακτισμένοι, μούντζωναν προς το κοινοβούλιο και φωνάζουν «να καεί να καεί το μπ...λο η Βουλή» και ... στο Γουδί...!

Η επανεκλογή Ομπάμα: Θα επανέλθουμε άραγε στον χαμένο «Μεσαίο Χώρο» και στη λογική;

E-mail Εκτύπωση PDF

xatzigakisΕίναι αλήθεια, πως στον κόσμο ολόκληρο σήμερα έχει επιβληθεί μια σκληρή αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας. Κύριοι εκφραστές αυτής της πολιτικής είναι η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε, οι ισχυρές τράπεζες (κυρίως γερμανικές, αλλά και πολλές αμερικανικές) και το γενικότερο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς και άλλοι συστημικοί παράγοντες που ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου κεφαλαίου. Αυτοί είναι που καθορίζουν την ατζέντα του παγκόσμιου δημόσιου βίου (με εσωτερικές αντανακλάσεις και στη χώρα μας) και επιβάλουν στους λαούς (με τα οικονομικά, τα μηντιακά κλπ. μέσα που διαθέτουν) να κινούνται αναγκαστικά με τα «μάτια κλειστά». Η αδιέξοδη αυτή πολιτική της σκληρής λιτότητας είναι και η κύρια υπεύθυνη για τη δημιουργία της σημερινής παγκόσμιας οικονομικής ασφυξίας και κυρίως και για την εξαθλίωση των λαών.

 

Μας εμπαίζουν οι δανειστές μας και εμείς τους παρακολουθούμε με απάθεια

E-mail Εκτύπωση PDF

empΑντιμέτωπη με το εφιαλτικό ενδεχόμενο η καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ να μην φτάσει στην Ελλάδα ως τα μέσα Νοεμβρίου όπως είχε προβλεφθεί βρίσκεται η κυβέρνηση. Σενάρια που εκπορεύονται από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η Γερμανία επιθυμεί να περάσει την απόφαση για το νέο ελληνικό πρόγραμμα, μαζί με αυτό της Κύπρου τον Φεβρουάριο!

Σελίδα 83 από 95

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com