A1.jpg                 A_2.jpg                                                        street2.jpg

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Χαιρετισμός Αρχιμ. Αθανασίου Αναστασίου στα Εγκαίνια της Έκθεσης του "Επί Σταγών"

E-mail Εκτύπωση PDF

epi-stagon

Προηγουμένου Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου

Καλαμπάκα, 7 Μαΐου 2012

Α­ξι­ό­τι­με κ. Δή­μαρ­χε,

Αι­δε­σι­μο­λο­γι­ώ­τα­τε εκ­πρό­σω­πε τού Σε­βα­σμι­ω­τά­του Μη­τρο­πο­λί­του μας

Αι­δε­σι­μο­λο­γι­ώ­τα­τε π. Αν­τώ­νι­ε

Ά­γιοι Κα­θη­γού­με­νοι, σε­βα­στοί πα­τέ­ρες, ο­σι­ώ­τα­τες α­δελ­φές

Α­ξι­ό­τι­μοι κύ­ριοι Αν­τι­δή­μαρ­χοι και Δη­μο­τι­κοί Σύμ­βου­λοι

Α­ξι­ό­τι­μοι κύ­ριοι εκ­πρό­σω­ποι των αρ­χών και φο­ρέ­ων του Δή­μου

Α­ξι­ό­τι­με κ. Πρό­ε­δρε τού «ε­πί Στα­γών»

Προ­σφι­λέ­στα­τοι α­δελ­φοί και φί­λοι

Χρι­στός Α­νέ­στη!

 

Με με­γά­λη χα­ρά και ευ­χα­ρί­στη­ση δε­χθή­κα­με την πρό­σκλη­ση του Δι­οι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του θε­α­τρι­κού ερ­γα­στη­ρί­ου «Ε­πί Στα­γών» να α­πευ­θύ­νου­με χαι­ρε­τι­σμό στην α­πο­ψι­νή εκ­δή­λω­σή του κι αυ­τό για­τί μας δί­δε­ται η ευ­και­ρί­α να εκ­φρά­σου­με και δη­μο­σί­ως αυ­τά που α­πό πο­λύ και­ρό ε­πι­θυ­μού­σα­με. Να εκ­φρά­σου­με, δη­λα­δή, τα ο­λό­ψυ­χα και ο­λό­θερ­μα συγ­χα­ρη­τή­ρια, τον έ­παι­νο, την τι­μή, τον θαυ­μα­σμό, τον σε­βα­σμό και την α­γά­πη μας σ’ αυ­τή την πα­ρέ­α των αν­θρώ­πων, σ’ αυ­τόν τον πυ­ρή­να προ­σφο­ράς και θυ­σί­ας, σ’ αυ­τόν τον θύ­λα­κα ελ­πί­δος και α­παν­το­χής, σ’ αυ­τή την συν­τρο­φιά που χα­ρί­ζει ξε­κού­ρα­ση, α­να­ψυ­χή, α­νά­παυ­ση, χα­ρά και συγ­κι­νή­σεις.

Έ­τσι ξε­κί­νη­σε αυ­τή η πα­ρέ­α, σαν μια υ­πό­θε­ση καρ­διάς σαν μια συ­νάν­τη­ση στό­χων και ο­ρα­μα­τι­σμών. Ή­ταν το συ­να­πάν­τη­μα αν­θρώ­πων με το ί­διο πά­θος, με το ί­διο με­ρά­κι, με το ί­διο ή­θος και φι­λό­τι­μο, με την ί­δια δύ­να­μη ψυ­χής, που ξε­χεί­λι­ζε μέ­σα τους και ζη­τού­σε τρό­πους να εκ­φρα­σθεί, να με­τα­δο­θεί, να προ­σφερ­θεί να γί­νει μή­νυ­μα και αν­τι­πρό­τα­ση μέ­σα στην σύγ­χρο­νη κρί­ση και την α­πα­ξί­α.

Κι αυ­τή η πλημ­μύ­ρα της καρ­διάς έ­γι­νε το ρυά­κι, που άρ­χι­σε δει­λά-δει­λά να χα­ράσ­σει τον δρό­μο του και να πο­τί­ζει τις δι­ψα­σμέ­νες καρ­δι­ές που γεύ­τη­καν την δρο­σιά α­πό τα ζω­η­φό­ρα νά­μα­τα της πα­ρα­δό­σε­ώς μας, α­πό τα πρό­τυ­πα των α­γί­ων, των η­ρώ­ων και των α­γω­νι­στών του γέ­νους μας, α­πό το με­γα­λεί­ο και το κάλ­λος του ελ­λη­νορ­θο­δό­ξου πο­λι­τι­σμού μας, α­πό τα νο­ή­μα­τα και τις α­ξί­ες της τέ­χνης μας, της μου­σι­κής μας, των τρα­γου­δι­ών μας και του ποι­ο­τι­κού θε­ά­τρου, που δι­δά­σκει και παι­δα­γω­γεί.

Ό­λα αυ­τά μας προ­σφέ­ρει ε­δώ και χρό­νια τώ­ρα η ευ­λο­γη­μέ­νη αυ­τή και πο­λυ­τά­λαν­τη πα­ρέ­α, μια ο­μά­δα φί­λων και συ­νερ­γα­τών. Εί­ναι αυ­τά με τα ο­ποί­α γα­λου­χή­θη­καν α­πό μι­κρά παι­διά με αυ­τά τους α­νέ­θρε­ψαν οι γο­νείς τους, αυ­τά δι­δά­χθη­καν α­πό τους δα­σκά­λους τους και τους κα­θη­γη­τές τους, αυ­τά ά­κου­σαν α­πό τους πα­πά­δες τους στις εκ­κλη­σι­ές, αυ­τά με­λέ­τη­σαν στις έν­δο­ξες σε­λί­δες της ι­στο­ρί­ας μας, αυ­τά τους ε­νέ­πνευ­σαν οι ά­γιοι και οι ή­ρω­ες της φυ­λής μας με το λαμ­πρό πα­ρά­δειγ­μά τους, αυ­τά ή­ταν η σχό­λη τους, ο κα­η­μός τους, το εί­ναι τους, το ρω­μαί­ι­κο DNA τους.

Και το σπου­δαι­ό­τε­ρο α­πό ό­λα εί­ναι ό­τι ό­λα αυ­τά τα προ­σφέ­ρουν ό­χι μό­νον α­νι­δι­ο­τε­λώς κο­πι­ά­ζον­τας α­κα­τά­παυ­στα και θυ­σι­ά­ζον­τας α­μέ­τρη­τες ώ­ρες α­πό τον προ­σω­πι­κό και οι­κο­γε­νεια­κό τους πο­λύ­τι­μο χρό­νο, αλ­λά και ε­πι­βα­ρυ­νό­με­νοι α­κό­μη και με δι­κά τους έξοδα για την ε­πι­τυ­χί­α των εκ­δη­λώ­σε­ων που ορ­γα­νώ­νουν, αλ­λά και για την συν­τή­ρη­ση και λει­τουρ­γί­α του θε­α­τρι­κού ερ­γα­στη­ρί­ου.

Α­πέ­ναν­τι στην α­πό­λυ­τη κυ­ρι­αρ­χί­α της α­πα­ξι­ώ­σε­ως, του ω­φε­λι­μι­σμού, της ι­δι­ο­τέ­λειας, της χρη­σι­μο­θη­ρεί­ας, της δι­α­φθο­ράς, της δι­α­πλο­κής, της κερ­δο­σκο­πί­ας και του α­το­μι­σμού που σα­ρώ­νουν τα πάν­τα στις μέ­ρες μας, κά­ποι­οι τολ­μούν και αν­τέ­χουν κά­ποι­οι τολ­μούν και στέ­κον­ται όρ­θιοι κά­ποι­οι τολ­μούν και αν­τι­στέ­κον­ται κά­ποι­οι τολ­μούν και προ­σφέ­ρουν, και μά­λι­στα σε υ­ψη­λό­τα­το ε­πί­πε­δο αι­σθη­τι­κής και δη­μι­ουρ­γί­ας. Κά­ποι­οι δεν πτο­ούν­ται και δεν κάμ­πτον­ται α­πό κρί­σεις και δυ­σκο­λί­ες και αν­τε­πι­τί­θεν­ται στην φθο­ρά και την πα­ρακ­μή που μας κα­τα­κλύ­ζει. Αν­τε­πι­τί­θεν­ται με α­κα­τα­μά­χη­το ό­πλο τους την πί­στη και την α­φο­σί­ω­ση σ’ αυ­τό που υ­πη­ρε­τούν και την ε­φευ­ρε­τι­κή και ζε­στή α­γά­πη προς τους συ­ναν­θρώ­πους τους και την κοι­νω­νί­α μας. Αν­τε­πι­τί­θεν­ται με την δύ­να­μη της παι­δεί­ας και του πο­λι­τι­σμού μας, της γλώσ­σας μας, της λο­γο­τε­χνί­ας, της ποί­η­σης, του ι­στο­ρι­κού λό­γου, του θε­ά­τρου και της τέ­χνης των Ελ­λή­νων συ­νο­λι­κά. Αν­τε­πι­τί­θεν­ται με την α­γνή φι­λο­πα­τρί­α και την α­λή­θεια του Χρι­στού και της Εκ­κλη­σί­ας μας, την α­να­βί­ω­ση των λα­ϊ­κών πα­ρα­δό­σε­ων και των ε­θί­μων, με το ξα­να­ζων­τά­νε­μα της πα­λιάς γει­το­νιάς, της φι­λί­ας, του ρο­μαν­τι­σμού και των δι­α­προ­σω­πι­κών ε­πα­φών και σχέ­σε­ων.

Μας α­πο­δει­κνύ­ουν κα­θη­με­ρι­νά ό­τι υ­πάρ­χουν α­κό­μη άνθρωποι, ό­τι υ­πάρ­χει α­κό­μη φι­λό­τι­μο. Κι ό­σο υ­πάρ­χουν άν­θρω­ποι με φι­λό­τι­μο, με τέ­τοι­α α­παν­το­χή και με τέ­τοι­α δύ­να­μη ψυ­χής τό­τε υ­πάρ­χει ελ­πί­δα, υ­πάρ­χει αύ­ριο για τον τό­πο μας, υ­πάρ­χει προ­ο­πτι­κή. Δό­ξα Σοι ο Θε­ός!

Το θε­α­τρι­κό ερ­γα­στή­ρι «ε­πί Στα­γών» έ­χον­τας πραγ­μα­το­ποι­ή­σει ή­δη πο­λυ­ά­ριθ­μες και ε­πι­τυ­χη­μέ­νες καλ­λι­τε­χνι­κές εκ­δη­λώ­σεις έ­χει προ­χω­ρή­σει στην συγ­κρό­τη­ση και την ορ­γά­νω­σή του, ώ­στε να κά­νει α­κό­μη πιο α­πο­τε­λε­σμα­τι­κή την δρά­ση και την πα­ρου­σί­α του. Α­ξί­ζει, λοι­πόν, τους ε­παί­νους και τα συγ­χα­ρη­τή­ριά μας, την α­γά­πη μας και την συμ­πα­ρά­στα­σή μας ό­λο το δι­οι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο, τα μέ­λη και οι συν­τε­λε­στές των εκ­δη­λώ­σε­ων και ό­λοι ό­σοι με­τέ­χουν σε αυ­τές.

Το «ε­πί Στα­γών» με την ε­νερ­γή και δυ­να­μι­κή του πα­ρου­σί­α τα τε­λευ­ταί­α χρό­νια στα δρώ­με­να της πό­λε­ώς μας και της ευ­ρύ­τε­ρης πε­ρι­ο­χής έ­χει κα­τα­στεί ση­μεί­ο α­να­φο­ράς και κι­νη­τή­ριος μο­χλός του πο­λι­τι­στι­κού και κοι­νω­νι­κού της γί­γνε­σθαι. Λει­τουρ­γεί και δρα­στη­ρι­ο­ποι­εί­ται ως έ­να πρό­τυ­πο δη­μι­ουρ­γί­ας στη­ρι­ζό­με­νο στην ε­θε­λον­τι­κή συμ­με­το­χή αν­δρών, γυ­ναι­κών και παι­δι­ών, συ­νή­θως ε­ρα­σι­τε­χνών, που δι­α­κα­τέ­χον­ται κι αυ­τοί α­πό τα ί­δια ι­δα­νι­κά και προ­βάλ­λουν τις ί­δι­ες προ­αι­ώ­νι­ες α­ξί­ες.

Γι’ αυ­τό και ό­λες οι εκ­δη­λώ­σεις τους δεν εί­ναι α­πλώς και μό­νον ά­ρι­στες ποι­ο­τι­κά, αλ­λά αγ­γί­ζουν ταυ­τό­χρο­να και μι­λούν στην ψυ­χή ό­λων μας. Συμ­με­ρί­ζον­ται τις α­να­ζη­τή­σεις και τις α­νη­συ­χί­ες μας, α­φουγ­κρά­ζον­ται τον παλ­μό της δι­κής μας καρ­διάς, πιά­νουν τον σφυγ­μό των προσ­δο­κι­ών και των ελ­πί­δων μας, συ­ναν­τούν τους στό­χους και τις ε­πι­δι­ώ­ξεις μας, συ­στρα­τεύ­ον­ται με τις ι­δέ­ες και τις α­ξί­ες μας, συμ­με­τέ­χουν στους ο­ρα­μα­τι­σμούς και τις προ­ο­πτι­κές μας.

Μί­α κο­ρυ­φαί­α έκ­φρα­ση της πο­λυ­σύν­θε­της αυ­τής δυ­να­μι­κής του συλ­λό­γου -μί­α κα­τε­ξο­χήν εκ­δή­λω­ση καρ­διάς, που α­να­δει­κνύ­ει και τον φι­λαν­θρω­πι­κό χα­ρα­κτή­ρα του συλ­λό­γου- εί­ναι η πρω­το­βου­λί­α ορ­γα­νώ­σε­ως της πα­ρού­σης εκ­θέ­σε­ως με σκο­πό την συλ­λο­γή χρη­μά­των, που θα ε­νι­σχύ­σουν το έρ­γο του μη κερ­δο­σκο­πι­κού ορ­γα­νι­σμού «Κι­βω­τός του Κό­σμου».

Η έκ­θε­ση πε­ρι­λαμ­βά­νει έρ­γα τέ­χνης με α­πο­κλει­στι­κό υ­λι­κό το ξύ­λο, κά­τι που οι ορ­γα­νω­τές της το εμ­πνεύ­στη­καν προ­φα­νώς α­πό το «σα­νί­δι» του θε­ά­τρου, ό­που τους έ­χου­με γνω­ρί­σει να με­γα­λουρ­γούν.

Τα χρή­μα­τα που θα συγ­κεν­τρω­θούν α­πό την πώ­λη­ση των έρ­γων που ε­κτί­θεν­ται θα προ­σφερ­θούν στο α­κέ­ραι­ο για τις α­νάγ­κες της Κι­βω­τού. Ό­σα έρ­γα τυ­χόν δεν πω­λη­θούν θα δο­θούν, ε­πί­σης, στην Κι­βω­τό και θα κο­σμή­σουν τις αί­θου­σες και τις εγ­κα­τα­στά­σεις της.

Η «Κι­βω­τός του Κό­σμου» ι­δρύ­θη­κε το 1988 α­πό έ­ναν φλο­γε­ρό και δυ­να­μι­κό 26χρονο τό­τε ι­ε­ρέ­α, τον π. Αν­τώ­νιο Πα­πα­νι­κο­λά­ου. Ο π. Αν­τώ­νιος Πα­πα­νι­κο­λά­ου εί­ναι ε­φη­μέ­ριος στον ι­ε­ρό να­ό Α­γί­ου Γε­ωρ­γί­ου Κο­λω­νού, μί­α πε­ρι­ο­χή α­πό τις πλέ­ον ε­πι­κίν­δυ­νες και υ­πο­βαθ­μι­σμέ­νες της Α­θή­νας.

Η «Κι­βω­τός του Κό­σμου» εί­ναι έ­νας μη κερ­δο­σκο­πι­κός ορ­γα­νι­σμός ει­δι­κής μέ­ρι­μνας και προ­στα­σί­ας μη­τέ­ρας και παι­διού. Δρα­στη­ρι­ο­ποι­εί­ται στην μέ­ρι­μνα παι­δι­ών, α­πό βρέ­φη έ­ως 18 ε­τών, που ζού­σαν σε συν­θή­κες πα­ρα­με­λή­σε­ως και εγ­κα­τα­λεί­ψε­ως, χω­ρίς ι­α­τρι­κή φρον­τί­δα, τα πε­ρισ­σό­τε­ρα α­πό μο­νο­γο­νε­ϊ­κές οι­κο­γέ­νει­ες και πολ­λά χω­ρίς γο­νείς.

Μα­ζί με μια ο­μά­δα ε­θε­λον­τών, που πλαι­σι­ώ­νουν α­νι­δι­ο­τε­λώς τον π. Αν­τώ­νιο, η «Κι­βω­τός του Κό­σμου» συγ­κεν­τρώ­νει σή­με­ρα πε­ρί­που 400 παι­διά, στο με­γα­λύ­τε­ρο πο­σο­στό τους ελ­λη­νό­που­λα, αλ­λά και α­πό άλ­λες χώ­ρες. Σε έ­ναν δεύ­τε­ρο χώ­ρο λει­τουρ­γεί α­πό το 2008 ξε­νώ­νας δυ­να­μι­κό­τη­τος 40 κλι­νών για ά­στε­γες και κα­κο­ποι­η­μέ­νες μη­τέ­ρες με τα παι­διά τους. Ε­πί­σης, προ­σφέ­ρε­ται, ε­πί κα­θη­με­ρι­νής βά­σε­ως, φα­γη­τό σε 1300 ά­το­μα, ως ε­πί το πλεί­στον ά­γα­μες και ά­στε­γες μη­τέ­ρες με τα παι­διά τους.

«Με μο­να­δι­κό σύμ­μα­χο την εν Χρι­στώ α­γά­πη», ό­πως δη­λώ­νουν οι ί­διοι, και τα πε­νι­χρά μέ­σα που δι­α­θέ­τουν, έ­χουν α­να­λά­βει την κα­θη­με­ρι­νή σί­τι­ση των παι­δι­ών, τις α­νάγ­κες τους για έν­δυ­ση, υ­πό­δη­ση, ι­α­τρο­φαρ­μα­κευ­τι­κή πε­ρί­θαλ­ψη, αλ­λά και την εκ­παί­δευ­σή τους με φρον­τι­στη­ρια­κά μα­θή­μα­τα και μα­θή­μα­τα ξέ­νων γλωσ­σών α­πό ε­θε­λον­τές κα­θη­γη­τές. Λει­τουρ­γούν, ε­πί­σης, προ­γράμ­μα­τα ε­παγ­γελ­μα­τι­κής κα­ταρ­τί­σε­ως και ερ­γα­στή­ρια κε­ρα­μι­κής, α­γι­ο­γρα­φί­ας και πλη­ρο­φο­ρι­κής και δι­δά­σκον­ται πα­ρα­δο­σια­κοί χο­ροί και λα­ϊ­κά μου­σι­κά όρ­γα­να.

Δεν α­να­φε­ρό­μα­στε α­να­λυ­τι­κό­τε­ρα στην πο­λυ­σχι­δή δρά­ση και την α­νε­κτί­μη­τη προ­σφο­ρά της Κι­βω­τού, κα­θώς το έρ­γο της εί­ναι ευ­ρύ­τα­τα γνω­στό και κα­τα­ξι­ω­μέ­νο ε­δώ και χρό­νια. Εί­ναι έ­να έρ­γο προ­σφο­ράς και θυ­σί­ας που γί­νε­ται με με­γά­λη α­γά­πη, αυ­τα­πάρ­νη­ση, α­νι­δι­ο­τέ­λεια, με­ρά­κι και εν­θου­σια­σμό. Εί­ναι έ­να έρ­γο αν­θρω­πιάς, έ­να μά­θη­μα ζω­ής, μί­α δύ­να­μη ελ­πί­δας για τον πο­νε­μέ­νο συ­νάν­θρω­πό μας.

Αυ­τό που α­ξί­ζει να α­να­φέ­ρου­με εί­ναι ό­τι ο σκο­πός της Κι­βω­τού δεν εί­ναι να λει­τουρ­γή­σει και να εν­τά­ξει τα παι­διά σε έ­να ί­δρυ­μα α­πο­κό­πτον­τάς τα α­πό το κοι­νω­νι­κό σύ­νο­λο και κυ­ρί­ως α­πό το οι­κο­γε­νεια­κό τους πε­ρι­βάλ­λον (πα­ρό­τι τις πε­ρισ­σό­τε­ρες φο­ρές προ­βλη­μα­τι­κό). Για τον λό­γο αυ­τό ε­νι­σχύ­ον­ται οι­κο­νο­μι­κά οι ά­πο­ρες και ά­στε­γες μη­τέ­ρες με την πα­ρο­χή οι­κο­νο­μι­κών βο­η­θη­μά­των για ε­νοί­κιο κα­τοι­κί­ας, ρεύ­μα και νε­ρό, κα­θώς και με την α­νεύ­ρε­ση ερ­γα­σί­ας, ώ­στε να στα­θούν ι­κα­νές να κρα­τή­σουν τα παι­διά τους μα­ζί τους.

Αυ­τό που κυ­ρί­ως προ­σφέ­ρε­ται στα παι­διά εί­ναι η εκ­παί­δευ­ση και η δη­μι­ουρ­γι­κή και ε­ποι­κο­δο­μη­τι­κή α­πα­σχό­λη­σή τους στον ε­λεύ­θε­ρο χρό­νο τους ώ­στε να πά­ψουν να πέ­φτουν θύ­μα­τα των ποι­κί­λων συμ­μο­ρι­ών και εμ­πό­ρων ναρ­κω­τι­κών, που μα­στί­ζουν την συγ­κε­κρι­μέ­νη πε­ρι­ο­χή της πρω­τεύ­ου­σας. Στό­χος εί­ναι να α­να­δει­χθεί και να προ­βλη­θεί στα παι­διά έ­νας άλ­λος δρό­μος και έ­νας άλ­λος τρό­πος και να αν­τι­λη­φθούν ό­τι η ζω­ή δεν εί­ναι μό­νο η τρα­γω­δί­α και ο συσ­σω­ρευ­μέ­νος πό­νος που μέ­χρι ε­κεί­νη την στιγ­μή γνώ­ρι­σαν‧ να αν­τι­λη­φθούν ό­τι υ­πάρ­χει και μια άλ­λη δυ­να­τό­τη­τα στην ζω­ή, την ο­ποί­α μπο­ρούν να κερ­δί­σουν με τα ε­φό­δια που τους πα­ρέ­χον­ται α­πό την Κι­βω­τό.

Μό­νο έ­νας ορ­θό­δο­ξος πα­πάς με πί­στη στην σω­τη­ρι­ώ­δη χά­ρη της Εκ­κλη­σί­ας μας, με κα­τά Θε­όν τρέλα, με φλο­γε­ρή α­γά­πη και υ­περ­βάλ­λου­σα θυ­σί­α προς τον συ­νάν­θρω­πο, που στέ­κε­ται κυ­ρι­ο­λε­κτι­κά δί­πλα και με­τέ­χει στην αν­θρώ­πι­νη δο­κι­μα­σί­α, που κά­νει τον πό­νο του άλ­λου δι­κό του πό­νο, μό­νο έ­νας τέ­τοι­ος πα­πάς α­συμ­βί­βα­στος και αν­τι­συμ­βα­τι­κός, μακριά α­πό τυ­πο­λα­τρεί­ες και κα­θω­σπρε­πι­σμούς θα μπο­ρού­σε, με την χά­ρη του Θε­ού, να ε­πι­τε­λεί έ­να τέ­τοι­ο έρ­γο και μά­λι­στα χω­ρίς να ζη­τά την πα­ρα­μι­κρή υ­πο­στή­ρι­ξη ού­τε α­πό την ε­πί­ση­μη Εκ­κλη­σί­α ού­τε α­πό την ε­πί­ση­μη Πο­λι­τεί­α.

Ο εύ­στο­χος και ευ­ρη­μα­τι­κός τί­τλος της α­πο­ψι­νής εκ­θέ­σε­ως «δώ­σε μορ­φή, δώ­σε α­γά­πη» α­πο­τυ­πώ­νει α­νά­γλυ­φα το βα­θύ­τε­ρο νό­η­μα και την α­ξί­α της συγ­κε­κρι­μέ­νης πρω­το­βου­λί­ας, που δί­νει σχή­μα και μορ­φή στην αν­θρω­πιά και την φι­λα­δελ­φί­α, δί­νει έκ­φρα­ση στην αλ­λη­λεγ­γύ­η και την αλ­λη­λο­στή­ρι­ξη, στην ζε­στα­σιά, την θαλ­πω­ρή, την στορ­γή και την φρον­τί­δα, δί­νει πνο­ή και δύ­να­μη στην αι­σι­ο­δο­ξί­α και την ελ­πί­δα.

Η αν­τα­πό­κρι­ση που βρή­κε η πρω­το­βου­λί­α του «ε­πί Στα­γών» υ­πήρ­ξε πραγ­μα­τι­κά συγ­κλο­νι­στι­κή. Πο­λυ­ά­ριθ­μες συμ­με­το­χές α­πό ό­λη την Ελ­λά­δα δί­νουν έ­να βρον­τε­ρό πα­ρόν και μί­α η­χη­ρή α­πάν­τη­ση σ’ αυ­τούς που τα τε­λευ­ταί­α χρό­νια α­κό­μη πιο έν­το­να α­περ­γά­ζον­ται τον α­φα­νι­σμό του λα­ού μας ο­δη­γών­τας τον στην δει­νή κα­τά­στα­ση και την α­νέ­χεια που βι­ώ­νει σή­με­ρα.

Α­παν­τά η καρ­διά και το φι­λό­τι­μο του Έλ­λη­να, που ξέ­ρει κα­λά, α­πό αι­ώ­νες τώ­ρα, στις κρί­σι­μες στιγ­μές και στις ώ­ρες της με­γά­λης α­νάγ­κης να θυ­σι­ά­ζε­ται, να προ­σφέ­ρει και να προ­σφέ­ρε­ται στον συ­νάν­θρω­πο.

Γι’ αυ­τό α­νά­λο­γη θα πρέ­πει να εί­ναι και η δι­κή μας αν­τα­πό­κρι­ση, έ­στω και α­πό το υ­στέ­ρη­μά μας, ώ­στε ού­τε έ­να έρ­γο να μην μεί­νει α­δι­ά­θε­το και να φθά­σει η με­γα­λύ­τε­ρη δυ­να­τή προ­σφο­ρά στα παι­διά της Κι­βω­τού.

Ας κά­νου­με την χα­ρά της Α­να­στά­σε­ως πί­στη και βί­ω­μα ου­σι­α­στι­κό και α­κα­τα­μά­χη­τη ελ­πί­δα και για αυ­τά τα παι­διά, αλ­λά και για μας τους ί­διους. Με­τά τον σταυ­ρό α­κο­λου­θεί η α­νά­στα­ση. Καμία δο­κι­μα­σί­α και κα­νέ­νας πό­νος, που ο Θε­ός ε­πι­τρέ­πει στην ζω­ή μας, δεν κρα­τά πε­ρισ­σό­τε­ρο α­πό ό­σο πραγ­μα­τι­κά μπο­ρού­με να ση­κώ­σου­με, α­πό ό­σο εί­ναι α­πα­ραί­τη­τος για να μας παι­δα­γω­γή­σει, να μας α­σκή­σει στην υ­πο­μο­νή, να λειά­νει και να πλα­τύ­νει τις καρ­δι­ές μας και να τις κά­νει δε­κτι­κές της α­γά­πης του Θε­ού‧ να τις κά­νει δε­κτι­κές της παν­το­τι­νής και αι­ώ­νιας ελ­πί­δας, που εί­ναι ο Α­να­στάς Κύ­ριός μας Ι­η­σούς Χρι­στός, η μό­νη ελ­πί­δα, που δεν πε­θαί­νει πο­τέ.

Και πά­λι α­πό καρ­διάς χί­λια συγ­χα­ρη­τή­ρια και ευ­χές στον Πρό­ε­δρο, τον αν­τι­πρό­ε­δρο και τα μέ­λη του Δι­οι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του «ε­πί Στα­γών» και σε ό­λους τους συν­τε­λε­στές και τους με­τέ­χον­τες στις ό­μορ­φες, καρ­δια­κές και ε­πι­τυ­χη­μέ­νες εκ­δη­λώ­σεις του, κα­θώς και στους πρω­τερ­γά­τες, εμ­πνευ­στές και ορ­γα­νω­τές της πα­ρού­σας εκ­θέ­σε­ως και ό­λους ό­σους συμ­με­τέ­χουν με τα έρ­γα τους. Χί­λια και μυ­ριά­δες συγ­χα­ρη­τή­ρια και ευ­χές στον π. Αν­τώ­νιο και τους συ­νερ­γά­τες του για το με­γα­λει­ώ­δες φι­λάν­θρω­πο έρ­γο που ε­πι­τε­λούν.

Χρι­στός Α­νέ­στη!

agiofullo2024.jpg

 vamal.gif

Vlaxavia_2024.jpg

street_ok.jpg

Faltakas_256.jpg

gkekas1_Αντιγ.jpg

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

aliagas_copy.jpg

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com