A1.jpg                 A_2.jpg                                                        street2.jpg

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ – ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

E-mail Εκτύπωση PDF

orivasiaΌλυμπος - 73 Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση
Κάθε χρόνο κοντά στην γιορτή του Προφήτη Ηλία, διεξάγεται η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση. Φέτος, μετά το 2010, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πάλι στον Όλυμπο και ο λόγος είναι ότι το φετινό αντάμωμα γιόρτασε την επέτειο των εκατό χρόνων από την πρώτη ανάβαση στην «στέγη» της πατρίδα μας, το Μύτικα. Έτσι τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου το 1913, ο κυνηγός αγριοκάτσικων Χρήστος Κάκαλος οδηγούσε τον φωτογράφο Frederic Boissonas και τον συγγραφέα Daniel Baud-Βovy σε μια σειρά αναβάσεων που σκοπό είχαν την κατάκτηση της κορυφής του μυθικότερου βουνού του κόσμου. Θα μπορούμε κάποιος να πει, και όχι άστοχα, ότι αυτή η στιγμή αποτέλεσε την απαρχή της ιστορίας της ορειβασίας στη χώρα μας και ο Χρήστος Κάκαλος ήταν ο πρώτος Έλληνας ορειβάτης.
Το δρομολόγιο πλέον είναι γνωστό. Εκκίνηση από τη θέση «Γκορτσιά» και μέσω σκοτεινού δάσους οξιών και πεύκων στην Πετρόστρουγκα, μετά Σκούρτα, Λαιμός και Οροπέδιο των Μουσών. Κουράγιο θέλει μόνο γιατί η γιορτή έχει ήδη αρχίσει. Στη διαδρομή έχει κανείς όλο το χρόνο να κουβεντιάσει με άλλους ορειβάτες. Από παντού έρχονται, άλλωστε ο Όλυμπος πάντα μαγνητίζει τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο που οι μισοί και πλέον πεζοπόροι που συναντήσαμε στην επιστροφή στο δικό μας «γεια» ανταπαντούσαν με «hello».
Όταν φτάσαμε στο οροπέδιο οι χοροί είχαν αρχίσει, κάτω από τους ήχους ενός τυμπάνου στη σκιά του Στεφανιού ή Θρόνου του Δία. Τα καταφύγια του οροπεδίου γέμισαν, οι πολύχρωμες σκηνές στήθηκαν και άλλος τράβηξε για την Τούμπα άλλος για τον Προφήτη Ηλία, που γιόρταζε κιόλας, και άλλοι για τις κορυφές που βλέπουν προς Λιτόχωρο και «έχουν σήμα».
Το ξημέρωμα βρήκε το οροπέδιο μέσα στην ομίχλη. Μετά το πρωινό ζεστό τσάι του βουνού αποχαιρετήσαμε το οροπέδιο. Αργά και προσεκτικά περάσαμε το απότομο κομμάτι και μετά μέσα από δάσος φτάσαμε στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός. Μετά η κατηφόρα είναι ευκαιρία για κουβέντα, αλλιώς η πορεία μοιάζει να μην έχει τέλος. Το βουνό με τον δροσερό καταρράκτη κοντά στα Πριόνια μας χαιρέτησε και γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις πήραμε τον δρόμο του γυρισμού κάνοντας σχέδια για την μελλοντική επιστροφή μας στον Όλυμπο.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Για την προσεχή Κυριακή28/7 δεν έχουμε προγραμματισμένη κάποια δραστηριότητα αλλά πιθανόν να γίνει κάποια ανάβαση ανάλογα με τον αριθμό των ενδιαφερομένων Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στα γραφεία του συλλόγου μας, Ομήρου 6 (κάτω από το ΚΑΠΗ), τηλ. 2431072077 κάθε Παρασκευή από 9.00 έως 10.30' μμ.
Ενδιαφέρουσες πληροφορίες και υλικό θα βρείτε στο site του συλλόγου στη διεύθυνση www.trikalasport.gr

agiofullo2024.jpg

 vamal.gif

Vlaxavia_2024.jpg

street_ok.jpg

Faltakas_256.jpg

gkekas1_Αντιγ.jpg

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

aliagas_copy.jpg

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com