A1.jpg                 A_2.jpg                                                        street2.jpg

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

eosk-1O ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ πραγματοποίησε την Ορειβατική-Τουριστική Εκδρομή στην ημιορεινή περιοχή Αντιχασίων: στο Δ.Δ. ΚΟΝΙΣΚΟΥ.

 O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμπάκας διοργάνωσε το Σάββατο 02 Νοεμβρίου 2013 την προγραμματισμένη «Ορειβατική-Τουριστική Εκδρομή» στην ημιορεινή περιοχή Αντιχασίων, στο Δ.Δ. ΚΟΝΙΣΚΟΥ, υψομ.850 μ.

 Στην πεζοπορία συμμετείχαν και μικροί, φίλοι ορειβάτες – πεζοπόροι με τους Γονείς τους. Τρείς εξ΄αυτών μας ακoλούθησαν με τα ποδήλατά τους, λόγω της εύκολης – πεδινής διαδρομής.

 Η συγκέντρωση και αναχώρηση , έγινε στις 10.00 π.μ από την Κεντρική πλατεία του Δ.Δ. ΚΟΝΙΣΚΟΥ. Με αρχηγό τον κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΤΣΙΓΚΑ και με οδηγό τον Χρήστο Λαγόπουλο, από τον Κονισκό.

 Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ που ακολουθήσαμε είχε κατεύθυνση προς τις Αγροτικές περιοχές (Σίσκος, Κοντόπλαγα, Κεφαλόκαμπος, Ζμάκι και πορεία προς το Γερακάρι). Η εξόρμηση διήρκησε 2 ώρες και 40 λεπτά.

 Ο Κονισκός είναι ένα μικρό χωριό του Νομού Τρικάλων βρίσκεται στην ανατολική πλευρά των Χασίων, τη γνωστή ως Αντιχάσια, την προϊστορική Δωρίδα, την κοιτίδα των Δωριέων. Η ίδρυσή του τοποθετείται πριν από το 1450 μ.Χ.

 Σήμερα, ο Κονισκός ανήκει στην Επαρχία Καλαμπάκας και απέχει 28 χλμ. Είναι κτισμένος στους πρόποδες της κορυφής Πάδη (1.197 μ.), μέσα σε μιαν όμορφη κοιλάδα, την οποία διασχίζει ο ποταμός Ίων (Μουργκάνης), Περιστοιχίζεται από τα δάση Βvι, Κουτσιώνα και Αγ. Αθανασίου, όπου και είναι το καταφύγιο των θηραμάτων (πέρδικας, λαγού, λύκου, ζαρκαδιού, αγριογούρουνου). Στη θέση «Μπαγιές», 2 χλμ. προς Γερακάρι, εντοπίζεται η παλαιά Τύμφη. Αποτελεί σήμερα ο Κονισκός ένα πανέμορφο χωριό με ρυμοτομία, με ασφαλτοστρωμένους δρόμους,με πολλά καινούρια σπίτια, με πολύ πράσινο, με πολλά νερά και σφύζει από ζωή, δυστυχώς μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Το χωριό πανηγυρίζει στις 26 Ιουλίου, της Αγίας Παρασκευής. Σήμερα έχει πληθυσμό 262 κατοίκους (απογραφή 2001) και ως πρώην Δήμος Τυμφαίων αριθμούσε σε 2.103 κατοίκους στην (απογραφή του 2001).

 πηγή: Από τη Βικιπαίδεια και την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια.

 Η διαδρομή που ακολουθήσαμε είχε κατεύθυνση πρώτα προς την Αγροτική περιοχή (Σίσκος ) όπου υπάρχει η κτηνοτροφική εγκατάσταση της εταιρείας Αφοί Λαγόπουλου. Η χαρά των μικρών ήταν απερίγραπτη παίζοντας με τα μικρά μοσχαράκια και τα άλλα ζώα της κτηνοτροφικής μονάδος.

 Στη συνέχεια ακολουθήσαμε τον αγροτικό δρόμο, δυτικά, προς τις περιοχές, Κοντόπλαγα, Κεφαλόκαμπος, Ζμάκι με πορεία προς το Γερακάρι). Η πορεία ήταν εύκολη και καταπληκτική. Ξετυλίγονταν μπροστά μας ο μικρός αγροτικός κάμπος και το χωριό Κονισκός που έμοιαζε από μακριά σαν μία μικρή ζωγραφιά.

Αφήνοντας το βλέμμα και το νου να περιπλανηθεί στο όμορφο τοπίο της περιοχής, προχωρούσαμε με ιδιαίτερα καλή διάθεση μέσα από τις βελανιδιές , τις βατσινιές, τις οξιές και από τα λίγα κέδρα πού έδιναν μια πράσινη πινελιά στο πολύχρωμο φθινοπωρινό τοπίο.

 Όσοι αγαπούν την πεζοπορία ή το mountain bike, είναι μια καλή ιδέα να κάνουν το γύρο της συγκεκριμένης διαδρομής χαλαρά με τα πόδια ή και με ποδήλατο.

 Στον τερματισμό, όλοι ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Μιλούσαμε με καλά λόγια για την ομορφιά της φύσης, για την εύκολη διαδρομή της περιοχής, η οποία ήταν πεδινή και καταπληκτική.

 Τέλος, καταλήξαμε στην ταβέρνα του Κωστή (του κ. Φατλέ). Η κυρία-Ρούλα μας είχε ετοιμάσει πίτες,( πασπαλόπιτα-κολοκυθόπιτα), γαλοτύρι, κοκκινιστό μοσχάρι, κρασί, γλυκό και άλλα εδέσματα.

 Το Γεύμα ήταν προσφορά της εταιρείας «ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΑΦΟΙ ΛΑΓΟΠΟΥΛΟΥ» τους ευχαριστούμε.

 Στην πεζοπορία: «Όποιος έρθει στο βουνό δεν φεύγει, όση ταλαιπωρία κι αν έχει... ξεχνά τα πάντα, η κούραση φεύγει και στο μυαλό του μένει η όμορφη, μαγευτική , εικόνα της περιοχής...eosk-2eosk-3eosk-4eosk-5

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ο.Σ.Κ.
ΦΑΜΙΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

agiofullo2024.jpg

 vamal.gif

Vlaxavia_2024.jpg

street_ok.jpg

Faltakas_256.jpg

gkekas1_Αντιγ.jpg

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

aliagas_copy.jpg

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com