A1.jpg                 A_2.jpg                                                        street2.jpg

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Πρώτο Αντάμωμα Απανταχού Θεοτοκιτών

E-mail Εκτύπωση

theotokosΠροσφώνηση και ολιγόλεπτη ομιλία από τον εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής και συντονιστή του προγράμματος των εκδηλώσεων κ. Σιούτα Αθανάσιο κατά τη βραδιά του ανταμώματος (16/08/2012)

Σεβασμιώτατε, Σεβαστοί πατέρες, κ.κ. Βουλευτές πρώην και νυν ( ο κ. Μιχάλης Ταμήλος, ο κ. Σκρέκας Θεόδωρος και η κυρία Παναγιώτα Δριτσέλη), κ. εκπρόσωπε του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων,  κ. Δήμαρχε, κ.κ. αντιδήμαρχοι, αξιότιμα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας του αποψινού ανταμώματος

Φίλες και φίλοι που βρίσκεσθε ανάμεσά μας, αγαπητοί ξενιτεμένοι συγχωριανοί.

Σας καλωσορίζουμε στο αποψινό μας συναπάντημα και σας ευχαριστούμε από  καρδιάς, για την τιμή που μας κάνετε.

Η γενέτειρά μας, ανοίγει απόψε την αγκαλιά της και υποδέχεται στα σπλάχνα της, τα παιδιά της, τους απανταχού ανά τον κόσμο Θεοτοκίτες,  τους ανθρώπους της, που άφησαν τις δεύτερες πατρίδες τους και με συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση, αλλά και ιδιαίτερη δίψα για τη γενέτειρά τους, βρίσκονται απόψε κοντά μας.

Η Θεοτόκος απόψε  αναβιώνει στιγμές από τα παλιά όμορφα χρόνια με το σχολείο γεμάτο γέλια και χαρές.

H Επιτροπή Πρωτοβουλίας, η οποία  αποτελείται από τον  Σιούτα τον Ηλία που ζει στην Αυστραλία, τον Λευτέρη τον Παρθένη  που ζει στον Καναδά και τον Τάκη τον  Παπαγεωργόπουλο που ζει στη Γαλλία, καμαρώνει για το αποψινό συναπάντημα και μαζί τους, όλοι εμείς που συμπορευτήκαμε με την άποψή τους και πρώτος-πρώτος ο Μορφωτικός Σύλλογος του χωριού μας.

Οι απόδημοι Έλληνες αποτελούν ένα σπουδαίο εθνικό και τοπικό κεφάλαιο. Eπεκτείνουν τα σύνορα της πατρίδας μας, αυξάνουν τις δυνατότητές μας, ενισχύουν την παρουσία μας στο διεθνή χώρο. Τους οφείλουμε πολλά. Και μπορούμε να ωφεληθούμε από αυτούς. Με τη βοήθειά τους, τις γνώσεις, τις καλές πρακτικές που μεταφέρουν από τους τόπους διαμονής τους, μπορούμε να διαμορφώσουμε τη σύγχρονη ταυτότητα της περιοχής μας, προωθώντας τόσα και τόσα σημαντικά πράγματα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, γιατί κρατάτε ψηλά τον ελληνικό πολιτισμό, την παράδοσή μας, την ιστορία μας, τα ήθη και τα έθιμα.

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, ότι, πολλοί άλλοι Θεοτοκίτες θα ήθελαν να βρίσκονται απόψε ανάμεσά μας, αλλά δυστυχώς, όχι δε θέλησαν, αλλά δεν μπόρεσαν. Έτσι είναι αυτά, υπάρχουν και οι δυσκολίες, οι οποίες, πολλές φορές, δεν μπορούν να ξεπερασθούν. Όλοι εμείς, τους σκεπτόμαστε και τους στέλνουμε τους θερμούς χαιρετισμούς μας. Να ’ναι καλά εκεί που είναι, αρκεί να θυμούνται την γενέτειρά τους και να μην ξεχνούν τη γλώσσα μας, η οποία δεν είναι μόνο μέσο επικοινωνίας, αλλά κουβαλάει την ψυχή του λαού μας και όλη του την ιστορία.

Οι συνετοί άνθρωποι αγαπούν και λατρεύουν τη γενέτειρα χώρα, τον τόπο καταγωγής τους. Οι κλιματολογικές συνθήκες και ο εγκλιματισμός μας μ’ αυτές από τη νηπιακή ηλικία, μας συνδέουν άρρηκτα με την ιδιαίτερη πατρίδα μας. Καλλίτερος άνεμος από αυτόν εδώ, θαρρώ δε φυσάει, ούτε πιο λαμπερός ήλιος βγαίνει. Με καημό και νοσταλγία ο μετανάστης και ταξιδευτής ποιητής ψέλνει: «πατρίδα σαν τον ήλιο σου, ήλιος αλλού δε λάμπει…».

Την ιδιαίτερη πατρίδα του επιζητούσε και νοσταλγούσε και ο ποιητής ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ  όταν εκλιπαρούσε «στο σταυραετό»:

Παρακαλώ σε, σταυραϊτέ, για χαμηλώσου ολίγο

και δώσ’ μου τις φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου,

πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος!

Δίνεται απόψε η ευκαιρία στα παιδιά μας, και τα ίδια να γνωρισθούν μεταξύ τους, αλλά και τις ρίζες των γονιών τους να γνωρίσουν.

Για τον καθένα μας, μπορεί να υπάρχουν πολλές πατρίδες, αλλά η πραγματική πατρίδα, είναι μία. Είναι αυτή,  στην οποία  βρίσκονται  οι τάφοι των προγόνων μας. Αυτές είναι και οι ρίζες για τον καθένα μας.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

Ευχαριστίες

Για το 1ο αντάμωμα των απανταχού Θεοτοκιτών

από τον εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής Σιούτα Αθανάσιο

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω και δημόσια: Τους τρεις μετανάστες χορηγούς που είχαν την «όμορφη» ιδέα  για το αντάμωμα (το Σιούτα τον Ηλία που ζει στην Αυστραλία, τον Τάκη τον Παπαγεωργόπουλο που ζει στη Γαλλία και το Λευτέρη τον Παρθένη που ζει στον Καναδά),τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που λάμπρυναν με την παρουσία τους και έδωσαν μια διαφορετική νότα-αίσθηση κατά τη βραδιά των εκδηλώσεων, το Μορφωτικό σύλλογο του χωριού μας, γιατί  χωρίς το σύλλογο δεν θα μπορούσε να γίνει αντάμωμα, το Δήμο Καλαμπάκας για τη βοήθεια που μας πρόσφερε, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, τον προϊστάμενο της ΔΕΗ Καλ/κας,

τα μέσα ενημέρωσης:

το Βαγγέλη το Γκιάτα,

το Γιώργο τον Παρθένη, ο οποίος είναι πάντα συμπαραστάτης και βοηθός σε κάθε εκδήλωση του χωριού μας,

το Θανάση το Βλάχο,

το Δ/ντή της Εφημερίδας τα Μετέωρα Νίκο Μπακόλα,

την υπεύθυνη του site Antilogosnews ,

το Χορευτικό Ασπροκκλησιάς και Αγιοφύλλου,

τους αδελφούς Φωτόπουλοι με τα έπιπλα,

το Γιάννη τον Παλάσκα (καταστηματάρχη του χωριού μας), αλλά και όλους( άνδρες και γυναίκες), ο οποίοι, ο καθένας με το δικό του τρόπο βοήθησαν στην κατά το δυνατόν ολοκλήρωση αυτού του ανταμώματος.

 

agiofullo2024.jpg

 vamal.gif

Vlaxavia_2024.jpg

street_ok.jpg

Faltakas_256.jpg

gkekas1_Αντιγ.jpg

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

aliagas_copy.jpg

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com