A1.jpg                 A_2.jpg                                                        street2.jpg

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Στα Τρίκαλα ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας

E-mail Εκτύπωση

proxenosΣτα Τρίκαλα βρέθηκε την Δευτέρα 17-09-2012 ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βολφγκανγκ Χέλσερ-Ομπερμαίερ, όπου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, παρουσία του Δημάρχου Τρικκαίων Χρήστου Λάππα, του προέδρου του Επιμελητηρίου Βασίλη Γιαγιάκου, των περιφερειακών συμβούλων Γιώργου Τσίγκα, Ντίνου Μπάρδα, Ελένης Αργυροπούλου, Χρήστου Γακόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα που τέθηκαν και κατά τη διάρκεια της 2ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και αποτέλεσε την επιτυχημένη έναρξη για την ελληνογερμανική συνεργασία σε κοινοτικό και περιφερειακό επίπεδο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης ενημέρωσε τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας για τη δομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και για τις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί μέσω ενός επιχειρησιακού σχεδίου από την Περιφέρεια για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ομπερμάιερ ανέφερε:

«Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή μου στα Τρίκαλα και στα πλαίσια της ελληνογερμανικής συνέλευσης έχω καταλάβει ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας. Αυτές οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και μέχρι τον Οκτώβριο όλες οι προσπάθειες συνεργασίας να οδηγήσουν σε ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα για να ξαναβρεθούν όλοι οι φορείς μαζί στη Θεσσαλονίκη για την επόμενη ελληνογερμανική συνέλευση’.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης τόνισε:

«Επισκέφθηκε σήμερα την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, με τον οποίο και παρουσία του Δημάρχου της πόλης και του προέδρου του Επιμελητηρίου κάναμε μια πρώτη συζήτηση για αρκετά θέματα στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνεργασίας.

Βασικός στόχος του γερμανικού κράτους όπως τόνισε και ο πρόξενος είναι ότι η γερμανία διαθέτει το κεφάλαιο και η ελλάδα αξιόλογο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Δεν είναι σωστό το δυναμικό αυτό να θέλει να φύγει στη γερμανία και είναι πιο εύκολο αν υπάρξει κατάληξη τα γερμανικά κεφάλαια να έρθουν να επενδυθούν στην ελλάδα και να αξιοποιήσουν αυτό το δυναμικό προς όφελος όλων. Ενόψει του σχεδιασμού της 5ης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης) η Περιφέρεια Θεσσαλίας ως διαχειριστής του προγράμματος θα παίξει το σημαντικότερο ρόλο στην κατεύθυνση των πόρων οπότε πρέπει ο σχεδιασμός να γίνει σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό».

Δηλώσεις έκανε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας:

«Είχαμε μια καλή και διεξοδική συζήτηση πάνω σε πολλά προβλήματα που υπάρχουν στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνέλευσης η οποία ξεκίνησε εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο με πολύ καλά αποτελέσματα. Συζητήσαμε διεξοδικά για πιθανές επενδύσεις στην Ελλάδα, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας τόσο για την καλύτερη λειτουργία των Δήμων, όσο και για προβλήματα που έχουν σχέση με τον τουρισμό, με το περιβάλλον, με τα απορρίμματα και νομίζω άνοιξε η πόρτα της συνεργασίας και της ανταλλαγής ιδεών και απόψεων σε ένα πολύ καλό επίπεδο»

agiofullo2024.jpg

 vamal.gif

Vlaxavia_2024.jpg

street_ok.jpg

Faltakas_256.jpg

gkekas1_Αντιγ.jpg

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

aliagas_copy.jpg

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com