A1.jpg                 A_2.jpg                                                        street2.jpg

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Συνεργασίες για την άγρια πέστροφα του Ασπροποτάμου

E-mail Εκτύπωση

aspropotamosΣτο δασικό σύμπλεγμα Ασπροποτάμου στη θέση «Κουκουφλί» λειτουργεί από το 1973 ο πεστροφογεννητικός  σταθμός Ασπροποτάμου. Σκοπός της ίδρυσης ήταν η παραγωγή ιχθυδίων πέστροφας για τον εμπλουτισμό των ορεινών ρεμάτων της περιοχής , η ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την ίδρυση παρομοίων μονάδων και η μελέτη του βιολογικού κύκλου της πέστροφας. Ο σταθμός υπήρξε πρωτοπόρος εφαρμόζοντας καινοτόμους μεθόδους στην παραγωγή ιχθυδίων και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας συμβάλλοντας έτσι στον εμπλουτισμό πολλών ορεινών ρεμάτων της χώρας.

Η μέση ετήσια παραγωγή τα τελευταία χρόνια κυμαίνεται στα 100 χιλιάδες ιχθύδια, παραγωγή που δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών εμπλουτισμού του Ασπροποτάμου. Η δυναμικότητα του εκκολαπτηρίου ανέρχεται σε 300 χιλιάδες περίπου ιχθύδια, παραγωγή που εφόσον επιτευχθεί θα καλύψει τις ανάγκες εμπλουτισμού του Ασπροποτάμου και το υπόλοιπο μπορεί να διατεθεί για εμπλουτισμό ορεινών ρεμάτων διαφόρων περιοχών της Αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της λειτουργίας του σταθμού αλλά και της αξιοποίησης του μοναδικού αυτού πλεονεκτήματος της περιοχής, η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη, απευθύνθηκε στο Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα συνεργασίας και στο Δήμο Καλαμπάκας, στη διοικητική ευθύνη του οποίου ανήκει η περιοχή.

Η θετική απάντηση του Πανεπιστημίου δημιουργεί νέες προοπτικές για τον πεστροφογεννητικό σταθμό, καθώς με τη συμμετοχή του μπορεί να συμβάλλει όχι μόνο στην εκπαίδευση των φοιτητών και την έρευνα αλλά και στην ανάπτυξη της περιοχής.

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί, στο χώρο του πεστροφογεννητικού σταθμού θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με επικεφαλή την κ. Γερακούδη , των εκπροσώπων του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος με επικεφαλή τον πρόεδρο του κ. Δημήτριο Βαφείδης και του Δήμου Καλαμπάκας με επικεφαλή τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Σακελλαρίου , προκειμένου να εξεταστεί το περιεχόμενο της συνεργασίας.

Σημειώνουμε επίσης ότι με πρόσφατο έγγραφο – αίτημα , προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ζήτησε τη χρηματοδότηση του πεστροφογεννητικού σταθμού και για τη λειτουργία αλλά και για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών επισκευής και συντήρησης, μέσω του Πράσινου Ταμείου.

agiofullo2024.jpg

 vamal.gif

Vlaxavia_2024.jpg

street_ok.jpg

Faltakas_256.jpg

gkekas1_Αντιγ.jpg

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

aliagas_copy.jpg

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com