A1.jpg                 A_2.jpg                                                        street2.jpg

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Τα προβλήματα των προσυμπληρωμένων δηλώσεων – Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11aforologikes-diloseis2024Ελλιπή στοιχεία για τόκους καταθέσεων και δανείων, έκ-τακτα επιδόματα συνταξιούχων, τα οποία δεν έχουν εμ-φανιστεί στις φορολογικές δηλώσεις, καθυστερήσεις...

στην αποστολή των βεβαιώσεων αποδοχών από διάφορα υπουργεία, όπως το Αγροτικής Ανάπτυξης, υγειονομικές περιφέρειες και δήμους είναι ορισμένα από τα προβλήματα που εντοπίζουν οι λογιστές στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Για τον λόγο αυτό θα πρέπει οι φορολογούμενοι και κυρίως οι 1,3 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι με τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις που θα υποβληθούν αυτόματα από την ΑΑΔΕ στις 2 Ιουλίου 2024 να «τσεκάρουν» όλα τα στοιχεία που έχουν προ συμπληρωθεί στο έντυπο Ε1. Από «κόσκινο» θα πρέπει να περάσουν τα ποσά των μισθών και των συντάξεων, τα επιδόματα, τα στοιχεία των κατοικιών και των αυτοκινήτων αλλά και τα ποσά για αποπληρωμή καρτών και δανείων.
Οι λογιστές
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών (ΠΟΦΕΕ), για πάρα πολλές περιπτώσεις φορολογουμένων είναι αδύνατη η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων καθώς δεν έχουν ακόμη αναρτηθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ όλα τα απαιτούμενα στοιχεία ή σε πολλά από αυτά υπάρχουν λάθη με αποτέλεσμα τα προβλήματα για τους υπόχρεους να είναι ακόμη πολλά. Την ίδια στιγμή οι μηχανογραφικές εταιρίες δεν έχουν προλάβει ακόμα να αναβαθμίσουν τα προγράμματα τους με τα νέα έντυπα φορολογίας γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη την εργασία των φοροτεχνικών.
Τα προβλήματα
Οι λογιστές, οι οποίοι θεωρούν αδύνατο να ολοκληρωθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως τις 26 Ιουλίου 2024, αναφέρουν τα εξής προβλήματα:
1. Παραλείψεις στα έκτακτα επιδόματα συνταξιούχων.
2. Καθυστερήσεις στην αποστολή των βεβαιώσεων αποδοχών από διάφορα υπουργεία όπως το Αγροτικής Ανάπτυξης, υγειονομικές περιφέρειες και δήμους.
3. Ελλιπή στοιχεία για τόκους καταθέσεων και δανείων.
4. Λάθη στις παρακρατήσεις ελευθέρων επαγγελματιών.
5. Μη συμπλήρωση του κωδικού 727 για την επιστρεπτέα προκαταβολή.
6. Ο κωδικός 781 κατά την εκκαθάριση δεν καλύπτει τεκμήρια και υπάρχει λανθασμένος υπολογισμός εκκαθάρισης.
7. Λάθη στη μεταφορά ζημίας προηγούμενων ετών για γεωργικές επιχειρήσεις.
8. Αυτοκίνητα που ήταν σε κυκλοφορία το 2023 δεν φαίνονται στο Ε1.
Αυτόματες φορο-δηλώσεις
Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων εκπνέει στις 26 Ιουλίου 2024 ενώ οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που με βάση τα στοιχεία τους έχουν επιλεγεί για την αυτόματη υποβολή των δηλώσεων έχουν λάβει ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ στο e-mail τους, στη θυρίδα «Τα Μηνύματά μου» της ψηφιακής πύλης myAADE και στο myAADEapp. Μάλιστα, η ΑΑΔΕ έχει ήδη εκδώσει το εκκαθαριστικό σημείωμα και έχει βγάλει το φορο - λογαριασμό πριν από την υποβολή της δήλωσης.
Όσοι από τους φορολογούμενους δεν διαπιστώσουν λάθη, κενά ή παραλείψεις στα «προκάτ» στοιχεία δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ενέργεια για την υποβολή της δήλωσής τους, καθώς αυτή θα οριστικοποιηθεί αυτόματα από την ΑΑΔΕ την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024. Σε κάθε περίπτωση, εάν το επιθυμούν, μπορούν να πατήσουν νωρίτερα το «κουμπί». Εφόσον τα στοιχεία δεν είναι ακριβή ή λείπουν δεδομένα οι φορολογούμενοι αυτοί υποχρεούνται να τροποποιήσουν ή και να συμπληρώσουν τα ορθά στοιχεία και να υποβάλουν τη δήλωσή τους, μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής της.
Συγκεκριμένα:
- Μέχρι την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 μπορούν να υποβάλουν αρχική δήλωση.
- Από την Τρίτη 2 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 μπορούν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, χωρίς κυρώσεις (επέχει θέση αρχικής δήλωσης).
insider.gr

 

Vlaxavia_2024.jpg

vamal.gif

street_ok.jpg

Faltakas_256.jpg

gkekas1_Αντιγ.jpg

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

aliagas_copy.jpg

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com