A1.jpg                 A_2.jpg                                                        street2.jpg

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής για τις φορολογικές δηλώσεις

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11aforologikes-dilws 400Η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων βρίσκε-ται σε εξέλιξη και η προθεσμία εκπνέει στις 26 ΙουλίουΤο υπουργείο Οικονομικών να διαμηνύει...

ότι δεν θα δοθεί παράταση.
Η διαδικασία προχωρά με... χαμηλές ταχύτητες προς το παρόν, για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν εντός του 2023, αφού έχει υποβληθεί περίπου το 2,5% του συνολικού αριθμού που κάθε χρόνο περνούν την πύλη της ΑΑΔΕ.
Φορολογική δήλωση υποχρεούται να υποβάλλει κάθε φυσικό πρόσωπο, που έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και έχει την φορολογική του κστοικία στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως του αν είναι εξαρτώμανο μέλος ή όχι και αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.
Προσοχή στις προσυμπληρωμένες δηλώσεις
Φέτος, για πρώτη φορά, περισσότεροι από 1,3 εκατ. φορολογούμενοι, κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν οι ίδιοι δήλωση, αφού θα είναι προσυμπληρωμενη από την ΑΑΔΕ με το σύνολο των στοιχείων που διαθέτει.
Οι φορολογούμενοι που, με βάση τα στοιχεία τους, έχουν επιλεγεί για την αυτόματη υποβολή των δηλώσεων θα λάβουν ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ στο e-mail τους, στη θυρίδα «Τα μηνύματά μου» της ψηφιακής πύλης myAADE και στο myAADEapp.
Μάλιστα, η ΑΑΔΕ έχει εκδώσει εκκαθαριστικό σημείωμα πριν από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης για όσους φορολογουμένους είναι δυνατή η αυτόματη υποβολή των δηλώσεών τους.
Εάν τα στοιχεία της δήλωσης δεν είναι ακριβή ή είναι ελλιπή, οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να προβούν σε τροποποίηση ή και συμπλήρωση των ορθών στοιχείων και να υποβάλλουν τη δήλωσή τους μέχρι τη λήξη της προθεσμίας.
Ειδικότερα:
Μέχρι 1/7/2024 μπορούν να υποβάλουν αρχική δήλωση.
Από 2/7/2024 έως 26/7/2024 μπορούν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση χωρίς κυρώσεις (επέχει θέση αρχικής δήλωσης).
Για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, στην εφαρμογή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έχει δημιουργηθεί ειδικό ψηφιακό αρχείο που περιλαμβάνει:
τα στοιχεία που έχει λάβει υπόψη της η ΑΑΔΕ και
το φορολογικό αποτέλεσμα, χρεωστικό, μηδενικό ή πιστωτικό, που προκύπτει με βάση αυτά.
Οι φορολογούμενοι που:
έχουν επιλεγεί για τη διαδικασία της αυτόματης υποβολής της δήλωσης από την ΑΑΔΕ, καθώς και όσοι έχουν υποβάλει δηλώσεις πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής
θα ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση (από το δεύτερο 15ήμερο Μαΐου) μέσω e-mail και στη θυρίδα τους στο myAADE και το myAADEapp για μεταβολές των στοιχείων που η ΑΑΔΕ έχει λάβει για αυτούς από τρίτους φορείς (π.χ. εργοδότες, πιστωτικά ιδρύματα), ώστε να μπορούν να ελέγξουν εάν μεταβάλλεται η φορολογική τους υποχρέωση και να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες.
Οι φορολογούμενοι που δηλώνουν εξαρτώμενα μέλη (στον Πίνακα 8 του εντύπου Ε1) θα ενημερώνονται άμεσα, μέσω της εφαρμογής, για την υποχρέωση του εξαρτώμενου μέλους να υποβάλει προηγουμένως τη δήλωσή του.

 

Vlaxavia_2024.jpg

vamal.gif

street_ok.jpg

Faltakas_256.jpg

gkekas1_Αντιγ.jpg

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

aliagas_copy.jpg

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com