theoni.jpg

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Οι Έλληνες επιχειρηματίες πηγαίνουν Βουλγαρία!

E-mail Εκτύπωση PDF

voulgaria   Στον τρίτο μεγαλύτερο ξένο επενδυτή στη Βουλγαρία έχει εξελιχθεί η Ελλάδα, με επενδύσεις άνω των 3 δισ. ευρώ. Στη γειτονική χώρα δραστηριοποιούνται περισσότερες από 500 ελληνικές εταιρείες, οι οποίες δίνουν δουλειά σε περισσότερους από 45.000 βούλγαρους πολίτες.

   Δεν είναι μόνο το χαμηλό κόστος μισθοδοσίας που προσελκύει διαχρονικά τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και σειρά από άλλες παραμέτρους που έχουν μετατρέψει τη Βουλγαρία σε επενδυτικό προορισμό.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Βουλγαρίας (ΕΕΣΒ) και γενικός διευθυντής της Chipita Βουλγαρίας Σταμάτης Θεοδωρόπουλος αναφέρει τα εξής: «Η Βουλγαρία είναι μια αγορά που δεν μπορείς να παραβλέψεις. Εχει πληθυσμό 7.200.000, τα καλοκαίρια την επισκέπτονται επιπλέον 2 εκατομμύρια, είτε μετανάστες που έρχονται διακοπές είτε τουρίστες, ενώ τελευταία αναπτύσσει σημαντικά και τον χειμερινό τουρισμό. Τα τελευταία χρόνια έχει σταθερό φορολογικό συντελεστή 10% είτε για νομικά είτε για φυσικά πρόσωπα. Παράλληλα, από το 1998 το τοπικό λέβα έχει κλειδωμένη ισοτιμία με το μάρκο και τώρα με το ευρώ. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι, εκτός από φιλικό θεσμικό περιβάλλον (γραφειοκρατία, απλοποίηση στη διαδικασία ίδρυσης επιχειρήσεων), εμείς οι Ελληνες έχουμε αναπτύξει μια πολύ καλή χημεία με τους Βούλγαρους».

   Ο μέσος μισθός στη Σόφια είναι γύρω στα 500 ευρώ. Εκτός Σόφιας είναι έως και 30% χαμηλότερος, ενώ σε κάποιες υποβαθμισμένες περιοχές δεν ξεπερνά τα 250 ευρώ. Τα τελευταία χρόνια η γειτονική χώρα εμφανίζει δημοσιονομική σταθερότητα και εκτός από το φθηνό εργατικό δυναμικό προσφέρει - ακόμη τουλάχιστον - φθηνή γη για αγορά ή ενοικίαση. Ο ΕΕΣΒ έχει 135 μέλη, μεταξύ των οποίων όλες σχεδόν οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες και ισχυρές βιομηχανίες, όπως οι Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιntracom, Chipita κ.ά.

   Την περασμένη εβδομάδα σε εκδήλωση του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία μίλησε ο πρόσφατα εκλεγείς Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνελίεφ, ο οποίος ανέλυσε τους βασικούς άξονες του προγράμματος «Βουλγαρία 2020» στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών και των δικτύων, του εμπορίου και των εξαγωγών, της ενέργειας και του τουρισμού, της τεχνολογίας και της γεωργίας. Ο βούλγαρος Πρόεδρος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρόγραμμα επενδύσεων και έργων - παρεμβάσεων συνολικού ύψους 13 δισ. ευρώ που θα υλοποιηθεί στη Βουλγαρία έως το 2020 με ευρωπαϊκούς και δημόσιους πόρους.

   Επίσης, ο κ. Πλεβνελίεφ ανέλυσε την ενεργειακή στρατηγική της Βουλγαρίας μιλώντας θετικά για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυπριακή κυβέρνηση στο πλαίσιο της αξιοποίησης του ορυκτού της πλούτου και πρότεινε την περαιτέρω συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας στον τομέα της ενέργειας ενώ, μεταξύ άλλων, πρότεινε επίσης κοινή δράση με την Ελλάδα και στον τομέα του τουρισμού.

 antalaktika1.jpg

ABRAMOPOYLOS_256X214.gif

KDAP_256X214.gif

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com