A1.jpg                 A_2.jpg                                                        street2.jpg

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Ο ΟΔΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11Nikologiannis SpΟ οδικός τουρισμός αποτελεί  έναν κατεξοχήν τρόπο δια-φορετικής ταξιδιωτικής εμπειρίας ιδιαίτερα για τους λάτ-ρεις της οδήγησης και της περιήγησης. ...

Στην μετά covid-19 εποχή, μεγάλος αριθμός ευρωπαίων πολιτών επιλέγει το αυτοκίνητό του για να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι διακοπών. Στην περίπτωση αυτή εξασφαλίζεται μέγιστη υγειονομική ασφάλεια καθώς το ταξίδι γίνεται απολύτως ιδιωτική υπόθεση. Ο οδικός τουρισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον περιηγητικό τουρισμό και δίνεται η δυνατότητα επίσκεψης σε πολλούς προορισμούς, τόσο παραθαλάσσιους όσο και ηπειρωτικούς με ευρύτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον, ειδικά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα που αποτελεί το λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού.
Επίσης, το αυτοκίνητο παρέχει τη δυνατότητα να ταξιδέψεις όλες τις εποχές του χρόνου και σε συνάρτηση με το καλό οδικό δίκτυο, στις περισσότερες περιπτώσεις, παρέχει την απαιτούμενη οδική ασφάλεια.
Όσον αφορά την Ελλάδα, κύρια πηγή προέλευσης οδικού τουρισμού αποτελούν οι χώρες των Βαλκανίων, ιδίως για τη βόρεια Ελλάδα. Η Ρουμανία αποτελεί την βασικότερο προμηθευτή οδικού τουρισμού με τις άλλες χώρες να ακολουθούν. Γεωγραφικά, η Ελλάδα μειονεκτεί ως προς τον οδικό τουρισμό καθώς βρίσκεται στο άκρο της Ευρώπης, κάτι που δυσχεραίνει τον σχεδιασμό ενός οδικού ταξιδιού από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς απαιτείται περισσότερος χρόνος, πολλαπλάσια χιλιόμετρα και αυξημένο κόστος καυσίμων και διοδίων, ειδικά με την πρόσφατη ανατίμηση των καυσίμων.
Χώρες όπως η Αυστρία, η Ελβετία και γενικά οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα καθώς εδρεύουν σε κομβικό και στρατηγικό σημείο με πρόσβαση σχεδόν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Παραδείγματος χάρη, ένας κάτοικος της Πράγας δύναται να επισκεφθεί πόλεις όπως το Βερολίνο, το Μόναχο, τη Βουδαπέστη, τη Βιέννη κλπ ταξιδεύοντας οδικώς από δύο έως τέσσερις ώρες για τον κάθε προορισμό ενώ αντίστοιχα από την Πράγα μέχρι τη Θεσσαλονίκη χρειάζεται οδήγηση 15 ωρών!
Στην ελληνική επικράτεια, τη μερίδα του λέοντος του οδικού τουρισμού την καρπώνεται η βόρεια Ελλάδα και ένα σημαντικό μέρος αυτού και ο δήμος Μετεώρων, κυρίως από τις Βαλκανικές Χώρες ή και διαμέσου της Ηγουμενίτσας από άλλες χώρες της Ευρώπης.
Σημαντικό ρόλο στην προσέγγιση του δήμου Μετεώρων από τον οδικό τουρισμό, διαδραματίζει το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων που προκαλεί τον επισκέπτη να το συμπεριλάβει στις μετρημένες περιηγήσεις εντός της ηπειρωτικής χώρας πέρα από το κλασσικό ελληνικό μοντέλο «Ήλιος και Θάλασσα».

Σπυρίδων Δημ. Νικολογιάννης
Οικονομολόγος MSc in Tourism & Finance

 vamal.gif

Vlaxavia_2024.jpg

street_ok.jpg

Faltakas_256.jpg

gkekas1_Αντιγ.jpg

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

aliagas_copy.jpg

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com