A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

«Λεβέντη. . . δυστυχώς απέτυχες»

E-mail Εκτύπωση PDF

1a1a11preventis250Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης

Με επιχειρήματα τύπου «Ο Υπουργός ενέργειας και περιβάλλοντος κ. Σκρέκας μας δικαίωσε...

πανηγυρικά και άξιο συγχωρέσεως είναι μόνο το ακούσιο σφάλμα ,προσπάθησε σήμερα ο δήμαρχος του δήμου Μετεώρων να περάσει στην αντεπίθεση, καταχωρώντας ευθύνες στην αντιπολίτευση ,για την ακύρωση του έργου του ηλεκτροφωτισμού από την αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας.

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα ,αφού πρώτα υπερθεματίζει πως έπραξε τα απαραίτητα(;), απευθύνεται στον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αβραμόπουλο με ευτελή και έωλα επιχειρήματα.
Κύριε Δήμαρχε,
Όταν λέτε νόμιμα και απαραίτητα τί ακριβώς εννοείτε;
α. Κατ'αρχάς η παρέμβαση αυτή είχε περιληφθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου; Αν ναι γιατί το φέρατε με την λήξη της θητείας σας προς έγκριση;( Σημειολογικά να αναφέρω πως η πλειονότητα των δήμων της χώρας το ενέκριναν από το 2019.)
β. Γιατί δεν φέρατε ένα τόσο σοβαρό θέμα προς έγκριση στον ύπατο θεσμό που είναι το δημοτικό συμβούλιο ,αλλά επιλέξατε λειτουργώντας «alacart» ,να το περάσετε στην οικονομική επιτροπή;
γ. Αλήθεια κ. δήμαρχε δεν γνωρίζετε πως ευτελίζοντας το δημοτικό συμβούλιο ευτελίζετε τον ίδιο τον θεσμό του δημάρχου;
δ. Προηγήθηκαν εισηγήσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, πριν την λήψη απόφασης στην οικονομική επιτροπή;
Με δεδομένο πως κρατική χρηματοδότηση για το έργο αυτό δεν υπάρχει και το τραπεζικό χρήμα είναι πολύ ακριβό ,επιλέξατε την λύση του ιδιώτη με αποπληρωμή σε 12έτη,δεσμεύοντας τα ταμεία του δήμου Μετεώρων.
α. Προηγήθηκε διαδικασία ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού ,με στόχο την διαφύλαξη της νομιμότητας αλλά και του δημόσιου συμφέροντος, όπως άλλωστε αυτό προβλέπεται;
β. Γιατί αποφύγατε τον διαγωνισμό και την εξ αυτού συμμετοχή και άλλων αναδόχων, που θα είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του κόστους;
γ. Γιατί έγινε η ανάδειξη του αναδόχου του έργου αξίας 6.000.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση ;
δ. Αγνοείτε κύριε δήμαρχε πως έχετε μετατρέψει τον δήμο σε τροχονόμο ιδιωτικών συμφερόντων;
ε. Αγνοείτε πως μια 12/ετής σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση με αυτό το κόστος θ'αποτελούσε «οικονομική μέγγενη» για τους δημότες;
Κύριε δήμαρχε,
Πολύ σωστά λοιπόν μιλάει σήμερα ο κ. Αβραμόπουλος για απόλυτη δικαίωση της παράταξης ,διότι αν είχε επιλεγεί αυτός ο ιδιώτης , με το κόστος να εκτινάσσεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ για 12 έτη σήμερα δεν θα είχαμε την δυνατότητα – δικαίωμα να μπούμε στο πρόγραμμα της επιδότησης του 20% του κόστους . Αρά του αξίζουν συγχαρητήρια που διαφύλαξε τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο.
Συγχαρητήρια κ. Αβραμόπουλε γιατί συμβάλλατε στην απελευθέρωση του δήμου μας από τα ..δεσμά μιας 12/ετούς οικονομικής αιχμαλωσίας.
ΚΥΡΙΕ ΑΛΕΚΟ
Κατ'αρχάς θα ήθελα σημειολογικά να αναφέρω ότι η κριτική μου σε κάθε πρόσωπο είναι πολιτική και όχι προσωπική και πάντα αφορά τα πολιτικά πεπραγμένα. Ως εκ τούτου
α. Η ευθύνη σας κύριε δήμαρχε είναι μεγάλη ,όπως μεγάλα ήταν τα προεκλογικά σας λόγια και οι υποσχέσεις προς τους δημότες, τα οποία εξελίχθηκαν σε λόγια του αέρα ,αφού στην πράξη επιβεβαιώθηκε η ανακολουθία λόγων και έργων.
β. Η ευθύνη της στασιμότητας σας ανήκει ολοκληρωτικά .Δεν σταθήκατε ικανοί να ολοκληρώσατε ούτε τα έτοιμα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής του αειμνήστου κ. Σινάνη με εξασφαλισμένες τις χρηματοδοτήσεις( Πάρκο Σινάνη, Νέο δίκτυο ύδρευσης, Όμβρια ύδατα, Γήπεδο Καστρακίου, Ανάπλαση Μετεώρων(χώρος ΔΕΗ).Πρέπει επιτέλους να το καταλάβετε ότι βρίσκεστε κάτω από τις απαιτήσεις των πολιτών, είστε δήμαρχος ερασιτεχνικής κατηγορίας, δήμαρχος οπορτουνιστής,
γ. Ο παράδοξος τρόπος διοίκησης έχει ως αποτέλεσμα ένα χαοτικό τρόπο λειτουργίας, χαμηλή απόδοση ,έλλειψη συνοχής και οράματος,
δ. Αναζητώ επισταμένως, αλλά δυστυχώς ματαίως, έργα που να χαρακτηρίζουν την διοίκησή σας. Δράσεις που να αναδεικνύουν την πόλη μας σε κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό,τουριστικό κέντρο, σε μια πόλη που οι πρωτοβουλίες για την ηλεκτρονική εποχή που διανύουμε και για την νεολαία ,θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος!!!!
Κύριε δήμαρχε
Οι λέξεις και οι πράξεις για σας έχουν χάσει κάθε σημασία. Επιτέλους πρέπει να αντιληφθείτε πως η ασυνήθιστη έπαρσή σας, μέσ' από μια αυταρχική διοίκηση και μεροληπτική πολιτική σε όλα τα πεδία, πλήττουν πάνω απ'όλα την συνοχή της κοινωνίας και το μέλλον του τόπου μας!!!
Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ»

 

Vlaxavia_2024.jpg

street_ok.jpg

vamal.gif

Faltakas_256.jpg

gkekas1_Αντιγ.jpg

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

aliagas_copy.jpg

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com