A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Ορεινές περιοχές γεμάτες με δηλητηριασμένα δολώματα

E-mail Εκτύπωση

skiliaAΣοκαριστικά ήταν τα αποτελέσματα της επίσκεψης της Ευρωπαϊκής ομάδας σκύλων από την Ανδαλουσία για τον εντοπισμό δηλητηριασμένων δολωμάτων στις περιοχές Natura 2000, Αντιχάσια Όρη – Μετέωρα και Κόζιακας που συντόνισε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

Η ομάδα που αποτελούνταν από 2 οδηγούς και 4 εκπαιδευμένους σκύλους, επισκέφθηκε στο διάστημα 8-18  Οκτωβρίου χωριά και κυνηγητικές περιοχές και προσπαθεί να τις καθαρίσει από φόλες και δηλητήρια. Συνολικά βρήκε 14 δηλητηριασμένα ζώα και υπολείμματα από δολώματα!

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής ομάδας σκύλων στις περιοχές των δήμων Καλαμπάκας (Βλαχάβα, Ψήλωμα, Αύρα και Κονισκό) και Πύλης (Καλογήρους, Άγιος Βησσαρίωνας, και Νεραϊδοχώρι) βρέθηκαν συνολικά 11 νεκρά ζώα και υπολείμματα 4 δολωμάτων (7 σκυλιά, 1 αλεπού, 1 κοράκι, 1 χελώνα και 1 σκαντζόχοιρος).

Τις επόμενες μέρες η Ευρωπαϊκή Ομάδα επικέντρωσε τις προσπάθειές της στον καθαρισμό χωριών του Δήμου Καλαμπάκας (Κρύα Βρύση, Αγιόφυλλο και Καστράκι) από τα δηλητήρια που πέφτουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή. Τελικά βρέθηκαν άλλα 3 νεκρά ζώα (2 σκυλιά, 1 αλεπού) και δηλητηριασμένη τροφή που είχε χρησιμοποιηθεί ως δόλωμα.

skiliaBΟ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ περισυνέλλεξε δείγματα από τα υπολείμματα των δολωμάτων καθώς και από τα νεκρά ζώα για να εξετάσει το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε.

Στις αρχές της δεύτερης εβδομάδας πραγματοποιήθηκε η επίδειξη της Ευρωπαϊκής ομάδας σκύλων στο χωριό Βλαχάβα Καλαμπάκας για όποιον ήθελε να παρακολουθήσει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει ο εκπαιδευτής με τα σκυλιά και βρίσκει τα δολώματα. Μετά την επίδειξη ακολούθησε ομιλία και συζήτηση που έγινε στο Κέντρο Ενημέρωσης Προστατευόμενης περιοχής Χασίων – Αντιχασίων που βρίσκεται στην Καλαμπάκα με την παρουσία φορέων αυτοδιοίκησης, της περιοχής.

Την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ Βιοποικιλότητα με τίτλο: «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» [LIFE09 NAT/ES/000533] επέβλεπαν τα δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας και υποστήριζαν ενεργά με καθημερινή συμμετοχή οι κυνηγητικοί σύλλογοι Πύλης και Καλαμπάκας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: Βάσω Πετρίδου 6937422537 & Ζωή Καρανίκα 24320 78440

Για καταγγελίες: Δωρεάν γραμμή για τα  δηλητήρια ( μόνο από σταθερό τηλέφωνο) στο 80011010101

EASTER_2024_CHAMBEROFTRIKALA_300x300_-_Αντιγραφή.jpg

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com