A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

E-mail Εκτύπωση

epimelitirioΟ Πρόεδρος κ. Βασίλης Γιαγιάκος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το Προσωπικό του Επιμελητηρίου Τρικάλων σας εύχονται ολόψυχα χρόνια πολλά, ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2013.

ΝΕΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης ΜμΕ σε μεταποίηση, τουρισμό και εμπόριο - υπηρεσίες

Την προκήρυξη προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού και εμπορίου - υπηρεσιών, ύψους 456 εκατ. ευρώ, προανήγγειλε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Η προκήρυξη θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου, θα ακολουθήσει προθεσμία δύο μηνών για την υποβολή των προτάσεων και άλλοι δύο μήνες για την αξιολόγησή τους. Εκτιμάται, δηλαδή, ότι οι πληρωμές προς τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν θα ξεκινήσουν από τα μέσα του 2013.

Η προκήρυξη γίνεται μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τις περιφέρειες, για το σύστημα διαχείρισης της προκήρυξης και υλοποίησης της δράσης. Συμφωνήθηκε, συγκεκριμένα, ότι η προκήρυξη θα γίνει κεντρικά, ενώ οι περιφέρειες θα αναλάβουν ουσιαστικό ρόλο στον προσδιορισμό των κλάδων που θα είναι επιλέξιμοι προς ενίσχυση, καθώς και στην αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων σε δεύτερο βαθμό και στην παρακολούθηση της υλοποίησής τους.

Σε ό,τι αφορά το νέο πρόγραμμα, πρέπει να σημειωθεί ότι το 70%-85% των κονδυλίων του προγράμματος θα αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις και το 15%-30% νέες, ενώ τα ποσοστά επιχορήγησης κυμαίνονται ανά περιφέρεια μεταξύ 40% και 60%. Επιλέξιμες είναι ΜμΕ (μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες), υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού και εμπορίου - υπηρεσιών.

Οι επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: δαπάνες για βελτιώσεις κτιρίων και λοιπών εγκαταστάσεων, προμήθειας εξοπλισμού - μηχανημάτων - συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας - συστημάτων αυτοματοποίησης, δαπάνες πιστοποίησης εφαρμογής συστημάτων ποιότητας, διασφάλισης ποιότητας, δαπάνες προστασίας βιομηχανικής ιδιοκτησίας, δαπάνες προβολής προώθησης, δαπάνες λογισμικού, λειτουργικές δαπάνες κ.λπ.

Ο συνολικός επιχορηγούμενος προϋπολογισμός (δημόσια δαπάνη και ιδιωτική συμμετοχή)  κάθε πρότασης, μπορεί να κυμαίνεται:

  •  Από 30.000 έως 300.000 ευρώ για τους τομείς μεταποίησης και τουρισμού.
  •  Από 20.000 έως 100.000 ευρώ για τον τομέα εμπόριο - υπηρεσίες.

Η ιδιωτική συμμετοχή μπορεί να καλυφθεί με ίδια κεφάλαια, τραπεζικό δανεισμό ή με συνδυασμό των δύο. Στην περίπτωση του τραπεζικού δανεισμού οι επενδυτές μπορούν να αξιοποιήσουν και τα χρηματοοικονομικά εργαλεία της ΕΤΕΑΝ και του Ταμείου Επιχειρηματικότητας που διατίθενται μέσω των τραπεζών. Δηλαδή, για παράδειγμα, μπορούν να ζητήσουν την εγγύηση του ΕΤΕΑΝ για δάνεια ή εγγυητικές επιστολές, ή την παροχή επιχειρηματικών δανείων με χαμηλό επιτόκιο και ευνοϊκούς όρους.

Χορηγήσεις σε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ΕΤΕπ

Χορηγήσεις με ευνοϊκούς όρους συνολικού ύψους 590 εκ. ευρώ προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα είναι διαθέσιμες μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου μέσω των πιστωτικών γραμμών από την ΕΤΕπ προς τις ελληνικές εμπορικές τράπεζες, στο πλαίσιο του προγραμματισμού που είχε συμφωνηθεί από το καλοκαίρι. Μέχρι σήμερα η ΕΤΕπ έχει συμφωνήσει να χορηγήσει δάνεια ύψους 440 εκ. ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, ενώ είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με άλλες δύο τράπεζες για 75 εκ. ευρώ στην καθεμία, που αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του νέου έτους.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Πρόσκληση Συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL CHINA 2013

O ΟΠΕ προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Sial China που διοργανώνεται από τις 7-9 Μαΐου 2013 στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού κέντρου Shanghai New International Expo Centre, στη Σαγκάη.

Η Δ.Ε Sial China πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, προσελκύει σημαντικούς και εξειδικευμένους επισκέπτες και διοργανώνεται για 14η  συνεχή χρονιά.

Προϊόντα που προβάλλονται:

Γαλακτοκομικά, φρούτα & λαχανικά κατεψυγμένα, προϊόντα υγιεινής διατροφής, προϊόντα κρέατος και πουλερικών, ιχθυηρά, οίνοι και αποστάγματα, αλκοολούχα και μη  ποτά, προϊόντα ζαχαροπλαστικής

Ημερομηνία λήξης Αιτήσεων: μέχρι 30-01-2013.

Aρμόδια για την Έκθεση:

κα Αναγνωστοπούλου Κ.

Τ.: 210 9982263, E.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , F.: 210 9982411

Πρόσκληση Συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Summer Fancy Food Show

O ΟΠΕ προτίθεται να συμμετάσχει στη 59η Διεθνής Έκθεση SUMMER FANCY FOOD SHOW, που διοργανώνεται στη Nέα Υόρκη, από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2013, στον Εκθεσιακό χώρο: JACOB JAVITS Convention Center.

Η  έκθεση  χαρακτηρίζεται  ως η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση  της  Βορείου  Αμερικής  για  τα τρόφιμα και τα ποτά και αποτελεί ένα επιχειρηματικό γεγονός  που προσελκύει τους σημαντικότερους  εκπροσώπους από το χώρο της  λιανικής,  της  τροφοδοσίας, της  χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης και της  βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και του Τύπου.

Προϊόντα που προβάλλονται:

  •  Τρόφιμα γενικά: Γαλακτοκομικά προϊόντα, έτοιμα γεύματα, ορεκτικά, προϊόντα ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας,  μέλι, καφές, τσάι, μαρμελάδες, χυμοί, μη αλκοολούχα ποτά, αναψυκτικά, βιολογικά προϊόντα, gourmet, ιχθυηρά, σπεσιαλιτέ, κατεψυγμένα προϊόντα, σάλτσες, λάδι, ξύδι, ρύζι, ζυμαρικά, φρούτα &  λαχανικά
  •  Κρασιά - Ποτά - Μπύρες
  •  Υλικά συσκευασίας τροφίμων

Ημερομηνία λήξης Αιτήσεων: μέχρι 25-02-2013.

Aρμόδιος για την Έκθεση:

Χ. ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ

T: 210 9982 169, E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

  • Το Υπουργείο Εξωτερικών – Γραφείο Ειδικής Γραμματέως –Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων ανακοινώνει ότι οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις Προκηρύξεις Διαγωνισμών Υπηρεσιών & Προμηθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Διεθνών Οργανισμών 19ο /2012  από τo www.aidfunding.mfa.gr
  • Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σόφια – Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων ανακοινώνει ότι οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις προκηρύξεις κρατικών διαγωνισμών στη Βουλγαρία.

Πληροφορίες:κ. Κωνσταντίνος Αδάμ, ΔΓΔ’ – Τηλ. 35 92 9447959,9447790, fax.35 92 9505375

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. /agora.mfa.gr/bg60

Διαγωνισμός για υφάσματα

Την Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11:00π.μ., στην Υπηρεσία Προμηθειών Πολεμικής Αεροπορίας, (Δ.Σούτσου 40, Αμπελόκηποι), θα διενεργηθεί ο Ανοικτός Μειοδοτικός Διαγωνισμός 40/12, για την προμήθεια «Υφασμάτων».

Λήξη Προθεσμίας Παραλαβής Προσφορών: Μέχρι 02 Ιανουαρίου 2013

Φορέας:Πολεμική Αεροπορία – Υπηρεσία Προμηθειών – Τηλ.210 8705015, fax210 6445633

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. /www.haf.gr

Διαγωνισμός για άλευρα

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 10.00 π.μ. θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός προμήθειας αλεύρων Τ70% και αλεύρων Π55% στο κατάστημα Κεντρικής Αποθήκης Υλικού Φυλακών (ΚΑΥΦ). Ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών η 22α Ιανουαρίου 2013.

Πληρ: Γραφείο Προμηθειών Υλικού Φυλακών (ΚΑΥΦ), Κορυδαλλός, Αθήνα τηλ. 210-4964068.


Επιχειρείστε  ηλεκτρονικά!

Γίνετε  μέλος στο Portal του  Επιμελητηρίου και  αποκτήστε μοναδικά προνόμια ΔΩΡΕΑΝ:

•    Δημιουργήστε την  δική σας ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ (Micro-site)

•    Αποκτήστε το δικό σας εταιρικό e-mail

•    Άμεση και Συνεχής  Επιχειρηματική Ενημέρωση

•    Πληρωμή των συνδρομών  σας Online

…και  άλλα πολλά, με ένα  μόνο ΚΛΙΚ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Τρικάλων: 24310-27493, 24310-25004, e-mail: info @ trikala-chamber.gr


ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜ/ΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 17.00 ΈΩΣ 20.00.

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ 18.00 ΈΩΣ 20.00 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ 19.00 ΈΩΣ 20.00.

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com