A1.jpg                 A_2.jpg                                                                 

theoni.jpg  

antilogosnews.gr_e_media_-_Αντιγραφή.jpg

kosta-famissi-hotel-L.3_-_Αντιγραφή.gif

polizos.gif

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα

psistiri.gif

skepsoudiaforetika.gif

Antilogos200.jpg

antilogos-bunn.gif

rousanou.jpg

A+ R A-

Πέντε αλλαγές στο νόμο για τα ΑΕΙ

E-mail Εκτύπωση PDF
AEIΣυνέχεια, συνέπεια, μεταρρυθμίσεις. Με τις λέξεις αυτές σηματοδότησε την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της Παιδείας ο νέος υπουργός κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, στέλνοντας μήνυμα ότι το υπάρχον έργο του υπουργείου θα συνεχιστεί.

Εξάλλου, ο κ. Αρβανιτόπουλος, που αναλαμβάνει και υπ. Πολιτισμού, διετέλεσε αναπληρωτής υπ. Παιδείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου με αρμοδιότητα την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σε αυτόν τον τομέα, άλλωστε, θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος, καθώς δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη ο νέος νόμος 4009/2011 για τα ΑΕΙ, με αποτέλεσμα η χρηματοδότησή τους να γίνεται με μηνιαίες δόσεις - ανάσες ζωής. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», εξετάζονται κινήσεις ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις των ΑΕΙ να εφαρμόσουν τον νόμο.

«Ανάκαμψη της χώρας δεν γίνεται χωρίς αναγέννηση του εκπαιδευτικού συστήματος» τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος. «Να κρατήσουμε ζωντανό το εκπαιδευτικό σύστημα με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, όπου χρειάζεται και να εφαρμόσουμε όσα σχεδίασαν οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες, διότι η κυβερνητική πολιτική πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια», πρόσθεσε, ευχαριστώντας την απερχόμενη υπουργό κ. Φ. Κιάου διότι «αν και υπηρεσιακή, έσκυψε πάνω στα προβλήματα κάνοντας το έργο μας ευκολότερο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ηγεσία εξετάζει αλλαγές στον νόμο για τα ΑΕΙ, και το πρώτο δείγμα γραφής των προθέσεων θα δοθεί στη Σύνοδο Πρυτάνεων το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Εξετάζονται, λοιπόν, πέντε αλλαγές:

  •  Η ολοκλήρωση της θητείας των νυν πρυτάνεων. Βάσει του νόμου πρέπει να παραδώσουν τη θέση στις 31/8, κάτι αδύνατο αφού σε κανένα ΑΕΙ δεν έχει εκλεγεί νέα διοίκηση (Συμβούλιο Ιδρύματος) λόγω των αντιδράσεων πανεπιστημιακών και νυν πρυτάνεων.
  •  Η έγκριση των προϋπολογισμών των ΑΕΙ, παρά την έλλειψη νέας διοίκησης σε κάθε ΑΕΙ.
  •  Η συμμετοχή φοιτητικών παρατάξεων σε μικρό ποσοστό (ίσως 5%) στην εκλογή πρυτάνεων.
  •  Η εκλογή κοσμήτορα. Ο νόμος προβλέπει τον διορισμό κοσμητόρων από το Σ.Ι.
  •  Η ανάληψη από τα πρυτανικά συμβούλια της αρμοδιότητας για την εκλογή του Σ.Ι. (τώρα ανήκει σε διορισμένη επιτροπή) και η αλλαγή του συστήματος ταξινομικής ψήφου για την εκλογή των πανεπιστημιακών-μελών του Σ.Ι.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος στο υπ. Πολιτισμού τόνισε ότι η σύζευξη των δύο χαρτοφυλακίων είναι αναβάθμιση, καθώς ο Πολιτισμός και η Παιδεία αποτελούν την κιβωτό του ελληνισμού και εστίασε στην αξία της πολιτιστικής διπλωματίας. Πάντως, η μεταφορά της γ.γ. Έρευνας και Τεχνολογίας από το υπ. Παιδείας στο υπ. Ανάπτυξης προκάλεσε την οξεία αντίδραση των ομοσπονδιών διδασκόντων στα ΑΕΙ και της Ένωσης Ερευνητών. «Έγινε χωρίς συζήτηση και συναίνεση. Και στην πλέον υπανάπτυκτη χώρα ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα υπάγονται στο ίδιο υπουργείο» λένε οι φορείς.

Η Καθημερινή

DEYAM.gif

1vlahakia.jpg

1vlahakia_001.jpg

2vlahakia.jpg 

gkekas1_Αντιγ.jpg

faltakas.jpg

aliagas_copy.jpg

vamal.gif

Manaviko_Fillipas_Ntina__gia_6_mines.jpg

 Vainas2.png

 Vaina.png

selfhelpbanner.gif

 

Μεινετε Συνδεδεμενοι

twitter-30facebook-30 Skype Me™! Contact-Us

 Ο antilogosnews.gr είναι πιστοποιημένο μέλος του eMEDIA original_200.jpg (Μητρώο OnLine Media) υπό την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αριθμό Μητρώου 14054.

--Απαγορεύεται η αναδημοσίευση & ανάρτηση των άρθρων που υπάρχουν στον ιστότοπο www.antilogosnews.gr χωρίς την γραπτή άδεια του αρθρογράφου ή του διαχειριστή του ιστοτόπού μας. Σε περίπτωση που πραγματικά επιθυμείτε να προβείτε σε τέτοια κίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπό μας, ή τηλεφωνικά. Όλα μας τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αρθρογράφων και του διαχειριστή, και θα σας παρακαλούσαμε όπως σεβαστείτε την δουλειά και τον χρόνο που αφιερώνουμε για την  ενημέρωσή σας. Σας ευχαριστούμε.

Υπεύθυνη: Σκαρλάτου Σοφία Αικατερίνη Τηλ.&Fax :2432 400 094Επικοινωνία (Θεοδόσης) Κιν.: 698 24 94 413 -

e-mail: antilogos.news@gmail.com